Najnovije

Ukrajinska vojska je potpuno demoralisana. Već ima dosta slučajeva prelaska Ukrajinaca na stranu Oružanih snaga RF

Sjedinjene Države pokušavaju da ubede svet u slabost Rusije, ali time pokazuju sopstvenu ranjivost, ocenio je bivši agent CIA Fil Điraldi.

Dodatno je ukazao: „SAD u suštini  žele da se sukob nastavi zauvek dok Rusija ne bude oslabljena to Vašingtonu odgovara. Ali, to se neće dogoditi“.

Prema njegovim rečima, sukob, naprotiv, uništava američku ekonomiju, a ceo svet to gleda.

Potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis nazvao je glavnim ciljem Sjedinjenih Država u ukrajinskom sukobu nanošenje što veće štete Rusiji.

Naglasio je da zvaničniu Vašington uopšte nije briga da li će Kijev pobediti, pošto je i vlastima SAD jasno da Ukrajina nema šanse.

Treći Amerikanac - bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor – izjavio je da Poljska i Litvanija planiraju da pošalju trupe u Ukrajinu uz podršku SAD.

„Na Zapadu su počele rasprave o zajedničkoj poljsko-litvanskoj intervenciji na teritoriji Zapadne Ukrajine. A to se nikada neće dogoditi bez naše sankcije i pomoći. Dakle, sada smo na takvoj raskrsnici", rekao je Mekgregor.

Ruska Spoljna obaveštajna služba više puta je upozoravala na agresivne namere Varšave prema Ukrajini.

NJen direktor SVR, Sergej Nariškin, izjavio je da Poljska radi na scenarijima faktičkog komadanja Ukrajine republike jer su njene vlasti uverene da će SAD i Velika Britanija podržati plan podele.

Mekgregor, inače, tvrdi da počinje masovno dezertiranje ukrajinskih vojnika u Zaporoškoj oblasti:

„Sve češće celi vodovi napuštaju položaje. Neki Ukrajinci se naprosto predaju Rusima. Ukrajinska vojska je potpuno demoralisana. Već ima dosta slučajeva prelaska Ukrajinaca na stranu Oružanih snaga RF“.

Nije moguće zadržati Kijev – U Ukrajini počele otvorene pripreme za poslednje begstvo

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA