Najnovije

KLATNO SE POMERA: Ukrajinci dobijaju nuklearku?

Vreme odmiče, a sve smo bliži eskalaciji i nekom većem sukobu, ruska vojna intervencija ima svoj pravac ali i cilj. Uništavanje sve opreme koja stiže u Kijev je primarni cilj, na taj način vojska ostaje "goloruka", slažu se vojni analitičari i stručnjaci za bezbednost.

Ono što je opasno, je to "klatno" koje se pomera, kada je sukob počeo, mnoge informacije su bile kontradiktorne, pa se govorilo da je veliko pitanje hoće li Evropa i Amerika poslati bilo kakvu humanitarnu pomoć, kamoli neko oružje.

Onda je situacija krenula da se menja, pomoć je krenula da stiže najpre u ljudstvu, vojnim stručnjacima, pa se spominju i razna imena NATO generala koja važe za vrlo ozbiljna.

To nije kraj, kreće da stiže i oružje, najpre defanzivno, a onda i ofanzivno, za napad, tenkovi, avioni, PVO sistemi.

Svaki dan vidimo pritisak koji dolazi sa Zapada da se ukrajinska kontraofanziva ubrza što pre, ali nameće se pitanje kako? To pitanje se postavlja ranjenoj zveri, a to je ono najopasnije.

Sve više se stiče utisak da i teroristički napadi nemaju tu moć koju su ukrajinski diverzanti očekivali, FSB zatvara sve više potencijalnih problema, pre nego što se dese.

Ostalo je još da Ukrajina dobije nuklearno oružje, to uopšte nije nemoguća činjenica imajući u vidu koliko je veliki ulog Zapada.

Ovde se ništa ne dešava slučajno, kao i poslednja dešavanja koja se tiču START-a.

Od 1. juna prestaju da predaju informacije Rusiji o statusu i lokaciji svog strateškog naoružanja koje potpada pod Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

„Ne ostavljaju nam izbora. Ako ne žele da sačuvaju zajednički štit, treba oštriti mač. Hipersonično oružje, nuklearni motori, preciznost i besprekornost – to su komponente našeg mača. Imamo samo dve opcije ako počne nuklearni rat: da pobedimo ili da ne izgubimo. Amerikanci treba to dobro da utuve u glavu“, rekao je Morozov.

Na sve ove činjenice treba dodati da Ukrajina potpuno zatvara vrata pregovorima i na današnji dan to je javno i rečeno.

OVO SU UDARNE PESNICE UKRAJINSKE KONTRAOFANZIVE: Oni će predvoditi celu priču

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA