Najnovije

„KOLUMBAJNING“ U RIBNIKARU: Mračna tajna Bengalske brigade koju naša policija ne sme da ispituje! (VIDEO)

Neprijatelj shvata da je teško izazvati građanski rat kada većina naroda deli slične ideje i vrednosti. Umesto toga, neprijatelj se okreće besmislenim atentatima i napadima na decu, pokušavajući da razori društvo, izjavio je advokat Vladan Glišić , osnivač pokreta Narodna mreža, prilikom gostovanja u emisiji Konflikt, koja se emituje na Jutjub kanalu Pravi odgovora. 

On je analizirao je kompleksnost situacije u kojoj se nalazi monolitan narod i govorio o strategijama koje neprijatelji primenjuju u takvim okolnostima, Glišić je ukazao na pokušaje izazivanja građanskog rata i razaranja društva kao ključne taktike.

On je izneo indicije koje podržavaju ove tvrdnje, iako trenutno nema konkretnih dokaza. Uz to, Glišić je skrenuo pažnju na nedavni masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nagoveštavajući moguću umešanost i uticaj tzv. Bengalske brigade, posebne jedinice britanske vojske koja se bavi društvenim mrežama već više od 10 godina.

"Ova brigada koristi određene algoritme kako bi pronašla labilne pojedince i manipulisala njima putem društvenih mreža, pružajući im instrukcije", objasnio je Glišić, rekonstruišući mogući scenario ovog tragičnog događaja.

On je dodao da nije siguran da će policija biti spremna istražiti ove navode.

Osim toga, Glišić je oštro kritikovao sistem i istakao primer uspeha Rusije i Kine u suprotstavljanju fenomenu "skulšutinga" ili, kako se popularno naziva, "kolumbajninga". Izraz "kolumbajning" potiče iz 1999. godine, kada je došlo do masakra u školi Kolumbajn, koji je izazvao veliku pažnju javnosti zbog svoje neviđene razmere.

Tokom emisije, Glišić je takođe razgovarao o eskalaciji sukoba na Kosovu i Metohiji, posebno ističući srpske opštine na severu pokrajine koje su suočene sa uzurpacijom od strane albanskih grupa. Glišić je pružio dublju analizu ovog konflikta i njegovih posledica na lokalnoj i regionalnoj političkoj sceni.

Detaljnije informacije o svemu što je Glišić izneo u emisiji možete pronaći u video snimku na Jutjub kanalu Pravi odgovor. 

KATASTROFA NA FRONTU: Ukrajinci pokušaj prodora platili sa preko 250 poginulih i 40 oklopnih vozila

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA