Najnovije

Apel državi da heroja izbavi iz šiptarskog kazamata

Povodom hapšenja našeg brata i saborca, Siniše Jevtića, na teritoriji Kosova I Metohije, dana 30. Maja 2023. godine, od strane kosovske policije, mi, njegova braća saborci izdajemo sledeće saopštenje, kako u cilju istinitog informisanja našeg Srpskog naroda, tako I odbrane našeg brata po oružju, Siniše Jevtića.

Siniša Jevtić (Foto: Jutjub)

Piše: Popović Goran, saborac iz herojske 125. motorizovane brigade 

Siniša, inače, pripadnik herojske 125. Motorizovane brigade, 5.Bataljona Vojne policije iz Kosovske Mitrovice, odlikovan medaljom za odbranu I bezbednost otadžbine na Košarama 1998-1999. godine, teško ranjavan u leđa I ruku od neprijateljskih šiptarskih gelera, bio je običan vojnik bataljona vojne policije, a ne komandant Košara, kako navode Albanski mediji.

Dana 30. Maja 2023. godine kreće na Kosovo I Metohiju prevashodno radi odlaska u manastir Banjska, radi, kako dogovora oko donacije za sam manastir, tako I pružanja moralne podrške Srpskom narodu koji je u samo par dana pre toga doživeo, po ko zna koji put ponižavanje, batinjanje od strane kosovske policije, kako odraslih tako I naše dece.

Dana 30. Maja sa prijateljem, kolima prelazi administrativni prelaz “Jarinje”, da bi ih nedugo zatim pripadnici kosovske policije, ”Uprave za borbu protiv terorizma”, sa sedištem u Prištini, na prepad lišili slobode, pod izgovorm sumnje u pripremanje terorističkih dela I dela protiv ustavnog poretka I bezbednosti “repubike Kosovo”??

Privođenjem u policijsku stanicu im se potura 5 noževa, 1 klješta, 1 čekić, 1 maska, 1 metalna štangla, 4 rolne lepljive trake, a sve to zbog sumnje za učestvovanje u protest Srpskog naroda zbog novoizabranih predsednika šiptarske nacionalnosti u većinski Srpskim opštinama.

Odgovorno tvrdimo da je Siniša na sebi imao cipele, farmerke, majicu sa natpisom “Košare”, svoju beretku (koju sa ponosom uvek nosi sa sobom gde god da putuje po teritoriji republike Srbije), zastavu republike Srbije, koju je nosio u torbi, pored dve konzerve paštete I jedne jakne.

Govorimo o čoveku koji se bavi humanitarnim radom, koji nesebično pomaže sve borce invalide ratova od 1990. do 1999. godine, koji je uključen u edukaciju Srpske dece I omladine vezano za istoriju Srpskog naroda kroz razne manifestacije proteklih godina. Čovek koji pomaže I bolesnoj deci naših saboraca koju je društvo nažalost prepustilo zaboravu, pričemu mu pomažu svi saborci koji to mogu, kao I sav naš narod kako iz zemlje tako I iz dijaspore.

Želimo da napomenemo I odgovorno tvrdimo da mi čestiti Srpski borci (veterani), konkretno mislim na nas koji smo se viteški borili 1998-1999 na KiM, nećemo dozvoliti da našeg brata saborca, Sinišu Jevtića, sude teroristi za ratne zločine i terorizam. Mi, Srpski vojnici, branili smo čestito svu Srpsku I Albansku decu, žene I stare od OVK-a terorista.

I sada govorimo svi kao jedan, uključujući I našeg brata Sinišu Jevtića, da će država Srbija moći, ne dao Bog, da ponovo računa na sve nas, kao na Košarama, Paštriku I ostalim mestima, kako nekad tako I sad do poslednjeg vojnika za odbranu otadžbine Srbije, za odbranu naše dece, žena I starih, tako nam Bog pomogao.

Stoga apelujemo na vladu, predsednika I sve državne institucije da smesta pomognu jednom od nas, svom heroju, ocu troje dece, borcu, vojniku, Siniši Jevtiću u momentalnom oslobađanju iz kazamata u Gnjilanu.

Zahvalni,
Borci (veterani) republike Srbije

Izvor: Nacionalist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA