Najnovije

RUSKA VOJNA ŠPIJUNAŽA: Veliki sukob tek treba da počne

„Neprijatelj pokušava da uhvati novi zalet. Vidljivo je da se zasad drži taktike sa više manjih napada. Nije ostao bez pare, ali je shvatio da nije sasvim adekvatno procenio spremnost svojih nasilno mobilisanih vojnika da ginu. Okršaji poslednjih dana su pokazali da se neprijatelj pred našom upornom odbranom lomi i pada u stanje frustracije. Da počinje da se pita: šta je ovo, rečeno nam je da će Rusi odmah početi da beže – čim zapucamo pucaju, a oni nas ubijaju... Jasno im je da nešto nije kao što nam je bilo obećano…”

Slično na razvoj situacije gleda i predsednik DNR Denis Pušiljin:

„Nemamo iluzija da je sve gotovo i su tri dana napada sve za šta su Ukrajinci sposobni. Za Kijev je važno da ostvari neke uspehe – bez obzira na sopstvene žrtve, Mislim da će biti još više pokušaja sa njihove strane“.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin je uveren:

„Uprkos tome što imamo očiglednu superiornost u vazduhu i artiljeriji, ozbiljne bitke će se nastaviti najmanje još sledeće nedelje“.

Ukrajinci su tokom tri protekla dana napadali od Dnjepra do Avdejevke čak na 8 mesta.

Napadi su, kako tvrdi vojni analitičar Jurij Podoljaka, bili nekoliko puta intenzivniji nego pre dva dana.

Pokušali su po prvi put kod Kamenskoe, Orehova i Guljaj-Polja.

Kod Marjinke i Avdejevke pokušali su ponovo.

Kod Novodonjeckog su izgubili pre tri dana zauzete položaje. Jedino se još drže za jednu kotu koju su osvojili kod Novosjolke.

Po ruskim podacima, Ukri su samo 7. juna i samo na „južnom frontu“ izgubili do 10 tenkova, do 30 drugih oklopnih borbenih vozila i 300-500 vojnika.

Jedinice kijevskog režima opet su pokušale da probiju ruske linije i severozapadno i jugozapadnoi od Bahmuta (Artjomovska). Svuda su bile odbijene i naterane na povlačenje. Jedino su južno od grada imale neznatan uspeh.

Ruska kosmička i nadzemna špijunaža registruje dalje gomilanje ukrajinskih trupa i tehnike na „južnom frontu“. To se uzima kao siguran znak da će Ukrajinci naekog od narednih dana pokušati sa svojim „glavnim udarom“.

RUSI ZAROBILI UKRAJINCA: Hvataju nas na ulicama da idemo u rat (PREVEDEN VIDEO)

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA