Najnovije

EMIL VLAJKI: Srbin protiv "civilizacije"

Danas se igra meč stoljeća u tenisu. Može se usporediti sa mečom u boksu Muhameda Alija protiv Formena u boksu, ili Fišera protiv Spaskog u šahu. Svjetski broj 1, Alkaraz, dvadeset godina, igra protiv Đokovića, svjetskog broja 3, trideset šest godina; finale prije finala.

Piše: Emil Vlajki

Svijet drhti od straha. Ako ovaj „arogantan“ Srbin dobije i ovaj slem, postat će najuspješniji teniser svih vremena. Jedan Srbin, pripadnik „genocidnog naroda“, stravično.

Ali Đoković je već dobio sve odlučujuće bitke. NJemu su se suprotstavljali ne samo države, nego i kontinenti! Pokušali su ga obezvrijediti, udaljavati sa terena, blatiti, tretirat kao kriminalca. Uzalud! On ih je sve pobjeđivao. A nakon svakog dobivenog meča, odlazio bi među svoje navijače i skupa s njima skandirao „Kosovo je Srbija“. Konačno je, prije par dana, nakon što je dobio još jedan meč, napisao na kameri: „Kosovo je srce Srbije“! To je vidjelo nekoliko milijardi ljudi!!!

Nije moguće prognozirati rezultat današnjeg nadmetanja – uz isti talent, bit će to borba između mladosti i iskustva - ; uostalom, to više nije ni važno. Nema Đoković šta više dokazivati. Ako pobijedi, „civilizirani“ svijet če crči od muke: možda će se i urušiti. Ako izgubi, taj svijet će odahnuti i njegovi će mediji će blatiti i ponižavati Đokovića do besvjesti. Ali, tko ih šiša: navikli su Srbi i na mnogo gore stvari od ove raspadajuće civilizacije.

Više tekstova Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA