Najnovije

SITUACIJA JE DRAMATIČNIJA NEGO ŠTO SE U STARTU MISLILO: Pogledajte šta su sve Ukrajinci "ostavili" ispred ruskih linija (VIDEO/FOTO)

Ukrajina je prvi put priznala da je pretrpela značajne gubitke u nedavno pokrenutoj kontraofanzivi. Ovo su otkrili ukrajinski vojni izvori. Vojska je za incident okrivila komandu koja je napravila greške u strategiji borbe.

 Ukrajinske trupe, koje su uključivale do tri voda motorizovane pešadije, prešle su u ofanzivu u bliskoj borbenoj formaciji.

 S obzirom na kratere koji su se formirali, može se pretpostaviti da je ruska armija koristila najmanje pukovsku zapreminu vatre.

Ruski blogeri izbrojali su sa različitih lokacija 74 uništena komada vojne opreme među kojima su tenkvi, borbena vozila. samohodne haubice itd.

Nakon otkrivanja ukrajinskih jedinica, ruska vojska je izvršila artiljerijski napad, primoravajući ukrajinske trupe da se povuku sa linije vatre.  Situacija je postala teška za Ukrajince kada su, prešavši liniju napada, njihove snage naišle na protivtenkovsku i vatrenu vatru ruske vojske.  To je rezultiralo velikim gubicima oklopnih vozila i prekidom kontranapada.

ZAPAD U NEVERICI, ALI SNIMCI SU PRAVI: Kinsko naoružanje stiže na front - ovo nije moglo bez odluke KP Kine (VIDEO)

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA