Najnovije

DEVETI UDAR NA "VUČIĆEV REŽIM": Ovaj put pravac Pink!

BEOGRAD - Deveti put po redu, protesti "Srbija protiv nasilja", održavaju se u Beogradu, ali i u drugim gradovima širom Srbije.
Prizor sa jednog od protesta (Foto: Jutjub)

Prizor sa jednog od protesta (Foto: Jutjub)

U Nišu je otkazan skup zbog kiše, a u Zrenjaninu su okupljeni blokirali saobraćaj na putu Zrenjanin–Beograd kod kružnog toka, a najavljeno je da će blokada trajati do 20 časova.

Deo opozicije koji organizuje proteste najavio je da će okupljanje građana početi u 18 sati ispred Doma Narodne skupštine, nakon čega će kolona krenuti Ulicom kneza Miloša, preko Mostara i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade televizije Pink.

Pre protesta organizacija "Mladi protiv nasilja" je ispred sedišta REM-a priredila izložbu "Gledaoci će da zapuše uši“. Izložba je organizovana kao zajednička akcija mladih okupljenih oko ideje protiv nasilja, a s ciljem da ukaže na nedostatak reagovanja REM-a na prestupe televizija sa nacionalnom frekvencijom – Pink i Hepi.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Pročitajte OVDE više o ratu Rusije i Zapada u svemiru

Izvor: RTS / Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA