Najnovije

OČIŠĆENA LEVA OBALA DNJEPRA: 30 ubijenih i desetine osakaćenih Iskanderom (VIDEO)

Ruski vojnici armijske grupe ''Dnjepar'' su konačno očistili teritoriju na levoj obali kod Antonovskog mosta kod Hersona, saopštio je vršilac dužnosti (vd) guvernera Hersonske oblasti Volodimir Saldo na Telegramu.

Iskander (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

„To je to, na levoj obali nema mostobrana“, rekao je on.

Zvaničnik je upozorio da će u slučaju ponovljenih naleta ukrajinska vojska takođe biti odbijena, ali u još većem obimu.

Saldo je rekao da su se borci noću na čamcima iskrali iz pozadine do uporišta i hotela, gde se smestila ukrajinska vojska. „Neprijatelj, koji nije očekivao napad, bio je poražen. U operaciji su učestvovali pripadnici odreda ŠTORM, 61. brigade marinaca, 126. brigade obalske odbrane, 127. rezervne brigade i 205. motorizovane brigade Oružanih snaga Rusije'’, naveo je on.

Saldo je 30. juna izvestio da su ruske snage napale ukrajinske oružane snage u blizini Antonovskog mosta. „Ispaljen je projektil iz kompleksa Iskander: ubijeno je 30 militanata, još desetak je osakaćeno“, napisao je on.

Prethodno je ratni reporter Aleksandar Koc rekao da su Oružane snage Ukrajine uspele da se učvrste u zoni mosta na levoj obali Dnjepra. Prema njegovim rečima, ruska vojska je morala da se povuče zbog aktivnog rada ukrajinske artiljerije.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA