Najnovije

ZVER U KAVEZU: Zelenski opet najavljuje "nuklearnu eksploziju"

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da Rusija ima plan da „daljinsko detonira“ nuklearku Zaporožje nakon što Rusi prenesu kontrolu nad nuklearnom elektranom na IAEA i Ukrajinu.
Zelenski (Foto: Jutjub)

Zelenski (Foto: Jutjub)

Istovremeno, Rusija nikada nije izjavila da namerava da prepusti Zaporošku nuklearnu elektranu pod kontrolu Kijeva i IAEA. Naprotiv, više puta su opovrgavali takve planove, navodi RusVesna.

U ovoj objavi Zelenskog, ruske novinske agencije i analitičari, vide jasnu manipulaciju koja ukazuje na to da će se Kijev ipak upustiti u izazivanje nuklearne katastrofe u Ukrajini bivajući uvereni da će “Rusija platiti cenu za istu”.

Zaporoška nuklearna elektrana se ​​može vratiti pod kontrolu Ukrajine samo vojnim putem – ako Oružane snage Ukrajine probiju ruski front i uđu u Energodar, pišu kijevski mediji.

Oružane snage Ukrajine za sada ne izvode ofanzivna dejstva u pravcu Energodara, ali je sve više informacija o planovima ukrajinske vojske da napadne grad kroz plitki rezervoar Kahovka, što je postalo moguće nakon podizanja brane, navodi portal RusVesna.

Podsećamo, već neko vreme iz Kijeva stižu poruke da će navodno “Rusija dići nuklearku u Zaporožju u vazduh”, što Moskva uvek oštro demantuje i karakeriše kao pokušaj izvođenja “podmetačine”, odnosno, fals-fleg operacije.

U bezizlaznoj situaciji, gde je pomoć sa Zapada sve manja, a neuspeh kontra-ofanzive sve očigledniji, Kijev, ukoliko im neko ne stane u kraj, popustiće najverovatnije pod uticajima i pritiskom najmračnijih Pentagon struja sklonih fals-fleg operacijama širom sveta.

Marionetska vlast u Kijevu, u svom bezumlju, mogla bi od Evrope napraviti nuklearno zagađeni prostor.

Pročitajte OVDE više o udarima ukrajinske armije u Soledaru

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA