Najnovije

MEDVEDEV OŠTAR: Ako se ispostavi tačnim, gađati nuklearke na jugu Ukrajine!

RUSIJA - Juče, 9. jula, dve krstareće rakete su oborene u regionu Brjanska. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev smatra da ako je njihov krajnji cilj bila Smolenska nuklearna elektrana, onda „treba uzvratiti udarom po nuklearnim postrojenjima na jugu Ukrajine“.
Medvedev (Foto: Skrinšot)

Medvedev (Foto: Skrinšot)

Ako se potvrdi pokušaj Ukrajine da napadne raketama „NATO” nuklearnu elektranu Desnogorsk u Smolenskoj oblasti, može se razmotriti scenario udara na ukrajinske i istočnoevropske objekte, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u objavi na Telegramu.

„Ukoliko se potvrdi pokušaj napada na Smolensku (Desnogorsku) nuklearnu elektranu raketama NATO-a, potrebno je razmotriti scenario istovremenog ruskog udara na nuklearnu elektranu u Južnoj Ukrajini, Rovnu i Hmeljnicki, kao i na nuklearna postrojenja u istočnom delu zemlje. Evropa. Nema čega da se stidimo“, rekao je on.

Vlasti su 9. jula prijavile najmanje tri napada iz Ukrajine: sistemi protivvazdušne odbrane oborili su dve krstareće rakete u Kerču, rakete su takođe oborene u oblasti Rostov i u regionu Brjanska. Žrtava nije bilo, u Rostovskoj oblasti su oštećeni krovovi zgrada, a u Brjansku je jedna od granata uništila pilanu.

Pročitajte OVDE šta britanski političar kaže o NATO na Kosovu

Izvor: Pravda.rs

Telegram kanal Maš je pisao da je ukrajinska strana pokušala da napadne nuklearnu elektranu Desnogorsk u Smolenskoj oblasti i vojni aerodrom u Kalugi. Kako navodi kanal, korišćene su rakete velikog dometa Storm Šedou, koje je Ukrajini dostavila Velika Britanija.

Storm Šedou je prikrivena krstareća raketa sposobna da pogodi metu na udaljenosti većoj od 250km. Velika Britanija je u maju potvrdila transfer takvih projektila Ukrajini. Prema izvoru CNN-a, Kijev se obavezao da ih neće koristiti u napadima na rusku teritoriju. Istovremeno je primećeno da ukrajinske vlasti ne priznaju ulazak Krima i novih regiona u sastav Rusije.

Nakon toga, rusko Ministarstvo odbrane je više puta izveštavalo o raketnim udarima Storm Šedou i njihovom presretanju od strane ruskih snaga PVO. Ovo su saopštile i vlasti LNR, DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti. Izveštavajući o udaru na Lugansk u maju, predstavništvo LNR-a je Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prijavilo upotrebu Storm Šedou raketa od strane ukrajinske armije.

Pročitajte OVDE šta je Zelenski poručio Putinu

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA