Najnovije

Miodrag Preković: Zloupotreba ubistva u cilju promocije agresivne LGBT i džender ideologije

U Srbiji se dogodilo još jedno monstruozno ubistvo, u kome je nastradala tek punoletna osoba. Umesto da još snažnije svi zajedno pokušamo da damo konkretne mere i predloge kako bi se zaustavilo narastajuće nasilje, dobili smo zlouoptrebu jedne takve nesreće u cilju promocije agresivne LGBT i džender ideologije. 

Piše: Miodrag Preković

Ubijena osoba je bila transrodna, dakle neko ko je rođen kao jedan pol, ali se oseća kao drugi. U ovom slučaju je u pitanju muškarac koji se oseća kao žena. Odmah su pojedine političke organizacije pohrlile da to opišu kao femicid, što u ovom slučaju nije i ne može biti. Zašto? Prvo, čak i po međunarodnoj definiciji transrodnost je stanje rodnog identiteta ili izražavanja osobe koje nije u skladu s polom određenim pri rođenju. Što znači da je u ovom slučaju ubijen muškarac (koji se oseća kao žena, ali to biološki nije), a ne žena. Samim tim se nikako ne može govoriti o femicidu, kojim se opisuje čin ubijanja žena, a glavni motiv za ubistvo je mržnja prema njima. 

Niko ne sme biti diskriminisan na poslu, u institucijama ili na ulici zbog svog seksualnog opredeljenja ili, ne daj Bože, maltretiran, pretučen ili ubijen. Međutim, dok jedni pričaju o femicidu, drugi (profesionalni gej aktiviti) su brže bolje za ovaj gnusni zločin optužili tradicionalne vrednosti. To predstavlja potpunu zamenu teza koja se kosi sa zdravim razumom, ali i pokušaj manipulacije  kako bi se građani Srbije doveli u zabludu da su ljudi koji poštuju tradicionalne i porodične vrednosti nasilnici. Međutim, istina je (bar u ovom slučaju) potpuno drugačija. Naime, ubica nije neko ko pripada delu populacije koja neguje tradicionalne vrednosti, već upravo LGBT+ zajednici jer je reč o ubistvu jednog muškarca (koji se oseća kao žena) od strane drugog muškarca koji mu je bio emotivni partner. Da li zbog toga treba optužiti celu LGBT+ zajednicu? Naravno da ne, jer monstruma, nažalost, ima svuda. 

Činjenica je da živimo u društvu prepunom agresije i nasilja i da svi, nepodeljeno, moramo da radimo na tome da se to nasilje zaustavi. Očigledno da to nije svima jasno i da su pojedinima važniji politički poeni i promocija agresivne džender ideologije. Ubistvo je zločin i svako ko ga počini mora za to da odgovara u skladu sa zakonom, ali ono ne sme biti politički i medijski zloupotrebljavano u bilo koje svrhe, a pogotovo ne u one koje žele da nametnu bilo koju totalitarnu ideologiju. 

Porodici nastradalog izjavljujem najiskrenije saučešće uz nadu da se ovakvi zločini, ma ko da je u pitanju, nikada neće ponoviti.

BRITANSKI POLITIČAR ZAPREPASTIO ALBANCE: Ako srpska vojska uđe na Kosovo NATO neće intervenisati

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA