Najnovije

U procesu demilitarizacije Ukrajine, Rusija je uspela da paralelno temeljno demilitarizuje i SAD

Stvari stoje ovako: druga godina specijalne vojne operacije (SVO) pokazala je da američki vojno-industrijski kompleks nije spreman da obezbedi ratna dejstva velikih razmera, pišu RIA Novosti.

Američka vozila u Ukrajini (Foto: Jutjub)

Ludačka ideja «Ujka Sema» da preplavi Ukrajinu oružjem predviđala je... samo blickrig. Navodno, Rusija će brzo da izgubi, da upadne u haos građanskog rata, nakon kog će na njenim ruinama Amerikanci instalirati svoje marionete i sa njima krenuti na Kinu.

Zvezdasto-prugasti lešinari nisu planirali iscrpljujući rat.

Ispostavilo se da hvaljena američka namenska industrija ne proizvodi municiju u obimu koji je potreban za dugotrajni rat.

Neko će reći: američka namenska proizvodnja je najbolja u svetu. Tvorci oružja i tehnike «made in USA» tvrde da je to «proizvodna umetnost».

Sigurno je da je tako, ali kako kažu u Odesi, postoji jedna nijansica.

NJihova vojna industrija odlično je uvezana sa izvozom glamurozne tehnike koja košta stotine miliona dolara. Ona uopšte nije prilagođena za veliki konvencionalni rat – rat u kome dejstvuje artiljerija i gde se troši ogromna količina municije, rat u kome glamurozna tehnika jednako dobro gori kao i stara i demodirana, tehnika kojoj nedostaju rezervni delovi, a vojnicima municija.

Zašto se to dogodilo? Kao prvo, američka država je nakon Drugog svetskog rata izgubila kontrolu nad namenskom industrijom i predala je u privatne ruke. A proizvodnjom vojne tehnike drmaju finasijeri.

Razume se da njih interesuju samo dolari. Zato kompanije sa državom sklapaju ugovore na maksimalno moguće iznose i proizvode super skupu tehniku – tipa nevidiljivih aviona čija vrednost premašuje stotine miliona zelembaća.  

Zatim se ova glamurozna tehnika izvozi. Profiti kompanija rastu, akcionari su zadovoljni i sve je kao u raju.

Stvar je daleko gora kada je reč o proizvodnji običnih Stingera, artiljerijske municije, čak i običnog baruta. Cena municije je niska, tu ne možete da se ugradite i otimate. Tako da je proizvodnja vitalno neophodne municije u zoni gubitka.

A «demokratski arsenali», kojima je trebalo pothranjivati banderovske Oružane snage Ukrajine, opustošeni su, američkoj odbrambenoj industriji «nanesena je ozbiljna šteta».

U procesu demilitarizacije Ukrajine, Rusija je uspela da paralelno temeljno demilitarizuje i SAD.

Ispovesti komandanata ukrajinskih snaga: Istina o „kontranapadu“ koju svi kriju

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA