Najnovije

ŠOK U KIJEVU I VAŠINGTONU: CIA analitičar najavio skoru propast Ukrajine!

Sjedinjene Američke Države neće uspeti da povećaju tempo proizvodnje municije u količini koja je potrebna Kijevu, zbog toga Ukrajinu na zimu čeka poraz, izjavio bivši analitičar CIA Lari DŽonson u potkastu „DŽadžing fridom“.

DŽonson je istakao da se ukrajinska kontraofanziva pretvorila u katastrofu.

- Mnogo opreme je uništeno, to je katastrofalno za Ukrajinu. I ono što je još gore su gubici u ljudstvu. Ogroman je broj ubijenih i ranjenih. I oni ne ostvaruju neki značajan napredak na ruskoj teritoriji. Par kilometara tamo, par kilometara ovamo, ali oni još nisu stigli do prve linije odbrane Rusije - rekao je bivši analitičar.

On se osvrnuo na reči koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD-a DŽona Kirbja, koji je rekao da Sjedinjene Države počinju povećavaju proizvodnju muniicije.

- Ja mislim da ćemo za godinu dana moći da proizvedemo količinu municije koju Ukrajina ispali za mesec. To je jednostavna aritmetika. SAD nikada u doglednoj budućnosti neće proizvoditi onoliko artiljerijske municije koliko bi bilo dovoljno za održavanje sposobnosti Ukrajine da se bori - istakao je DŽonson.

Po njegovom mišljenju, situacija će postati sporna nakon decembra jer „Ukrajina nikako neće moći da priušti da vodi vojnu operaciju sa gubicima ljudstva i tehnike kakve sada trpi“.

Analitičar je takođe ismejao izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je rekao da je inicijativa u borbi navodno na strani Oružanih snaga Ukrajine.

- On izgovara reči koje jednostavno nema veze sa stvarnošću. Nisu probili ni prvu liniju odbrane. Pretrpeli su ogromne gubitke. Većina Amerikanaca veruje da Rusi gube, a Ukrajinci pobeđuju. Jedan od narednih dana biće za njih buđenje - zaključio je DŽonson.

RUSI U KONTRANAPADU KOD KRASNOG LIMANA: Preti odsecanje ukrajinskoj grupaciji na reci Žerebec (MAPA)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA