Najnovije

LETELE "KLIZNE BOMBE" - Rusi pogodili veliku kasarnu, od Ukrajinaca ništa nije ostalo (VIDEO)

Vazdušne  snage Rusije uništile su privremenu tačku razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u selu Malinovka na sektoru Zaporožja pomoću preciznih “kliznih bombi”.

Pogodak je bio precizan što se može videti na snimku. 

Šta su to klizne bombe? 

Klizne bombe, poznate i kao upravljane bombe, su vazduhoplovne ili raketne bombe koje imaju sposobnost da menjaju svoju trajektoriju i cilj kako bi postigle što precizniji pogodak. Ove bombe su opremljene uređajima za upravljanje, kao što su upravljačke površine, usmeravajući mehanizmi, senzori i računarska elektronika, što im omogućava da menjaju smer, visinu i brzinu u letu.

Klizne bombe su deo savremenog vazduhoplovnog oružja i koriste se za precizno gađanje meta na kopnu ili vazdušne mete. Omogućavaju vojskama da izvode ciljane napade na mete kako bi smanjile kolateralnu štetu i pogodile odabrane ciljeve sa većom preciznošću. Klizne bombe mogu biti pogonjene raketnim motorima ili ih mogu nositi avioni.

One se obično upravljaju preko veze sa izvorom informacija, kao što su ratni sateliti ili sistemi navođenja na zemlji, koji pružaju podatke o meti i pomažu u kontroli trajektorije bombe. Postoje i samonavodeće klizne bombe koje koriste sopstvene senzore, kao što su toplotni ili laserski senzori, da pronađu i pogode metu.

Važno je napomenuti da klizne bombe predstavljaju vojnu tehnologiju i da se koriste u okviru vojnih operacija. Upotreba ovakvog oružja se kontroliše međunarodnim pravom i u skladu je sa specifičnim pravilima i protokolima.

Izvor: Pravda.rs

ZAŠTO JE ZABRANJEN PRISTUP JEDINICI 3 I 4? Nuklearka i dalje žestoko…

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA