Najnovije

MINISTARSTVO ODBRANE RF: Sve linije odbranjene - Ukrajinci imaju preko 700 mrtvih!

ROSTOV NA DONU - Tokom dana Oružane snage Ukrajine nastavile su bezuspešne pokušaje napada na Donjeckom, Krasnolimanskom i Južnodonjeckom pravcu, stoji u dnevnom izveštaju MO RF.
Pravac - uništenje! (Foto: Skrinšot)

Pravac - uništenje! (Foto: Skrinšot)

Oružane snage RF izvele su danas grupni udar visokopreciznim oružjem dugog dometa na mestima skladištenja municije Oružanih snaga Ukrajine. Cilj je postignut. Sve mete i objekti su pogođeni.

U pravcu Donjecka uspešno je odbijeno 16 neprijateljskih napada u oblastima naselja Veseloje, Krasnogorovka, Severnoe, Novomihajlovka i Marinka.

Na području sela Kurdjumovka obustavljene su aktivnosti ukrajinske DRG.

Tokom neprijateljstava, gubici neprijatelja iznosili su 480 militanata, šest kamioneta, tri samohodna topa Krab (Poljska), haubice Msta-B i D-30. Na području n. Predtečino DPR radar AN / TPK-50 (SAD).

Na Krasnolimanskom pravcu poraženi su ljudstvo i tehnika 63., 66. i 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Torskoe DNR, Karmazinovka i Kuzmino LNR.

U okruzima Červenaja Dibrova i Kremenaja odbijena su tri neprijateljska napada.

Tokom dana uništeno je do 90 militanata, četiri borbena oklopna vozila, četiri pikapa, samohodne topove Bagrem i haubica D-30.

Na pravcu južno-Donjeck, osujećeni su pokušaji neprijatelja da izvrši dva napada u oblastima naselja Rovnopoljska i Novodonjecka.

Na pravcu Zaporožja odbijen je napad jedinica 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Rabotino, Zaporoška oblast.

Poražene su koncentracije ljudstva i tehnike 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Pjatihatki, Zaporoška oblast.

Neprijateljski gubici na ovim prostorima iznosili su više od 180 militanata, jedan tenk, pet borbenih oklopnih vozila, dva vozila, samohodne topove AS90 Braveheart (Velika Britanija), dve haubice Msta-B, tri topa D-20, samohodnu jedinicu Gvozdika topovima i Grad MLRS.

Na Kupjanskom pravcu pogođeno je ljudstvo i tehnika Oružanih snaga Ukrajine u rejonima  sela Krasnoe Pervoj, Liman Pervij Harkovske oblasti i Novoselovskoe.

Uništeno je do 30 militanata, dva oklopna transportera, dva vozila, haubica D-20 i dva samohodna topa Gvozdika.

U pravcu Hersona, od posledica požara, tokom dana je uništeno do 70 militanata, jedno borbeno oklopno vozilo, tri vozila i dva samohodna topa: „Akacija“ i „Karanfil“.

Avijacija, raketne trupe i artiljerija Oružanih snaga Rusije su tokom dana pobedile 73 artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvu i vojnoj tehnici u 96 okruga.

U okruzima naselja Kurdjumovka i Jampolj uništila su skladišta municije 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 125. teroodbrambene brigade.

Sistemi PVO presreli su 11 granata HIMARS MLRS dnevno, 14 ukrajinskih bespilotnih letelica je uništeno.

Pročitajte OVDE o tvrdnjama da su Vagnerovci tokom pobune pljačkali nuklearnu elektranu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA