Najnovije

NOVI SKANDAL U VOJSCI RUSIJE: Posle Prigožina - sada i Popov udara na vojni vrh!?

RUSIJA - Nezadovoljstvo u vojsci, posebno u ratnim uslovima, nije retkost, a na oficirima je da na svojim leđima nose svu muku koja neprestano nadolazi, međutim, to nije ni najmanje jednostavno, a tek nije ukoliko krenu da se javljaju "izdajničke" struje ili sujetne spletke među komandantima i oficirima jedne vojske.
Moskva - vreme velikih iskušenja i borbi (Foto: Piksabej)

Moskva - vreme velikih iskušenja i borbi (Foto: Piksabej)

Svi smo bili svedoci pobune Jevgenija Prigožina čiji temelj je bilo upravo nezadovoljstvo uslovima ratovanja i načinom organizacije vojske, a sada je na površinu izbio još jedan slučaj, a reč je o general-majoru Ivanu Popovu, komandantu 58. armije Južnog okruga koja deluje u oblasti Zaporožja.

On se obratio svojim saborcima i naveo da je dobio otkaz na mestu komandanta, jer se “zamerio” ostatku rukovodstva iznoseći probleme sa kojima se suočava na frontu.

Popov je rekao da je u niz navrata pokrenuo pitanja nedostatka kontrabaterijske borbe, artiljerijskih izviđačkih stanica, velikih gubitaka i pogibije naše braće.

Prema njegovom mišljenju, iznošenje ovih pitanja pred ratno rukovodstvo dovelo je postepeno do njegovog uklanjanja i ostavke.

Zbog istine, šefovi su osetili opasnost u meni, kaže general-major Popov.

„Našu vojsku i naše linije fronta nisu mogle da probiju Oružane snage Ukrajine, ali udario nas je sa leđa viši komandant. Izdajnički i podlo obezglavljivao je vojsku u najtežem trenutku“, rekao je general-major Popov, ne precizirajući na koga tačno misli kada kaže “viši komandant”.

Slučaj Popov bi mogao prerasti u neki vid novog vojnog skandala, a to bi definitivno bio značajan udarac na vojni vrh Rusije i nešto što bi destabilizovalo Rusiju.

Popov se oglasio snimljenom audio porukom kojom se obratio pripadnicima 58. armije kojom je komandovao dok nije smenjen sa te pozicije, a da li će u javnost doći još informacija povodom ovog sukoba među komandom ruske vojske na frontu ili će stvar biti rešena interno, pokazaće vreme.

Preslušajte obraćanje general-majora Popova:

 

Pročitajte OVDE šta je nemačka poslanica rekla o NATO bombardovanju Srbije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA