Najnovije

"NUKLEARNA PRETNJA" NA VRATIMA: Lavrov upozorava - Ukrajina ne odustaje!

MOSKVA / KIJEV - Ukoliko se u Kijevu pojave lovci F-16 koji mogu da nose nuklearno oružje, Rusija će to smatrati pretnjom u nuklearnoj sferi, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Lavrov (Foto: Jutjub)

Lavrov (Foto: Jutjub)

"Obavestili smo nuklearne sile SAD, Veliku Britaniju i Francusku da Rusija ne može da ignoriše činjenicu da su ti avioni sposobni da nose nuklearno oružje. Tokom borbenih dejstava naši vojnici neće analizirati da li je svaki konkretan avion tog tipa opremljen za nošenje nuklearnog oružja ili ne. Samu činjenicu pojave takvih aviona u Oružanim snagama Ukrajine smatraćemo kao pretnju sa Zapada u nuklearnoj sferi", rekao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da rusko rukovodstvo treba da se plaši ukrajinskog vojnika, a ne aviona F-16 koji će biti isporučen po planu.

"Jedina pretnja Rusije je ukrajinski vojnik. Toga bi Putin i ekipa trebalo najviše da se plaše. Ukrajina će dobiti F-16 po planu. Rusija to mora da prihvati, uprkos Lavrovljevim izjavama", napisao je Kuleba na Tviteru

Pročitajte OVDE zašto je Vašington pretio Zelenskom

Izvor: Pravda.rs / Sputnjik / Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA