Najnovije

Galijašević: Teror nad Srbima na KiM odvlačenje pažnje od agresivnog pohoda Britanije i Amerike na R. Srpsku

Stalna hapšenja i progon Srba samo zato što su Srbi, vratilo je region u doba nacističkog uzleta i agresije na Kraljevinu Jugoslaviju i doba kada su nacisti formirali Veliku Albaniju i brutalno progonili srpski narod, navodi za portal IN4S DŽevad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma.

On navodi da je pogrešno uvjerenje da iza brojnih akcija terora nad Srbima stoji fićfirić Aljbin Kurti i da to – on, poduzima neke akcije sa kojima nisu saglasni ni Amerikanci, NJemci ili Britanci. Svaki razgovor na ovu temu i pokušaj da se realizuju francusko-njemački plan, „Minski sporazumi“ iz Brisela i Ohrida su besmisleni. Pogotovo je iritantno i besmisleno shvatati ozbiljno razgovore sa evropskim aparatčikom, briselskom marionetom i slovačkim diplomatom Miroslavom Lajčakom.

Istovremeno, vrlo su uvredljivi nastupi Gabrijela Eskobara koji govore kako Amerika to ne želi i kako ona želi deeskalaciju ali Kurti ne sluša, smatra Galijašević.

Ovaj teror nad Srbima treba nositi naziv „Kurtijev teror“, samo zbog toga što je on, Aljbin Kurti, dao pečat izvršavanju takvih naloga sa Zapada sa sadističkim uživanjem. Aljbin Kurti je američki tj. zapadni projekat, mladi i prihvatljivi lider, koji nije poput Ramuša Haradinaja, opterećen ratnom prljavštinom, ratnim zločinima i trgovinom ljudskim organima. Kao zapadni projekat on je prilagodio retoriku Zapadnim shvatanjima i Zapadnim interesom da Kosovo nikada više ne bude dio Srbije. To je u svakom smislu, naprijateljski čin i čin agresije na Srbiju, njen teritorijalni integritet i njeno ustavno uredenje. Zapad je agresor, a Kurti je saradnik i službenik Zapada u toj agresiji, smatra naš sagovornik.

U raznim i čestim izjavama za medije, Kurti nikada nije pominjao ni Rezoluciju 1244 a ni Briselski sporazum koji predstavlja najveću političku prevaru zemalja Evropske unije, učinjene prema Srbiji.

Srbija je, praktično, provela sve obaveze i poklonila Albancima bezbjednost i odbranu, državne granične poslove, industriju, energetiku, svu imovinu i sve Srbe na KiM da o njima, na ovaj način, brine Aljbin Kurti, navodi Galijašević.

Aljbina Kurtija međunarodni ugovori ne zanimaju, dodaje naš sagovornik i smatra da on nema bilo kakav problem zbog toga.

„NJega ne zanima ni istorija Kosova – koje je izvor kulturnog, vjerskog i državno pravnog identiteta srpskog naroda. Bez Kosova, Srbi bi bili malobrojna etnička zajednica skromnih dometa i ne baš značajne istorije. Zato je Kosovo važno jer se preko njega Srbi minoriziraju ili se uzdižu u rang velikih evropskih nacija.“

Granice Balkana pune nelegalnih migranata

Naš sagovornik navodi da pored svih problema u vezi sa statusom Kosova, dodatni i veliki problem je što u odsustvu ozbiljnog ustavnog i zakonskog uređenja tog prostora u prvi plan dolazi i opšta zabrinutost, jer su preko granica Balkana, ka Srbiji, KiM i BiH već nekoliko godina, usmjerene nelegalne migracije kroz koje poraženi teroristi Al Kaide i Islamske države, sa sirijskog, libijskog i iračkog ratišta dolaze bez smetnje i bez identiteta, dolaze i prolaze organizovano, spremni za izvršavanje budućih akcija na ukrajinskom ratištu, ali i u Zapadnoj Evropi i na samom Balkanu. Posebna zabrinutost je kada je u sve to umiješana država ili paradržavne institucije. Pretnja terorizmom sa Kosova upravo dolazi iz oba izvora. Institucije u Prištini agresivno djeluju na srpsku zajednicu, a sa druge strane NATO zemlje djeluju organizovanjem kampanja. A ovo je kampanja straha, kampanja stigmatizacije Srba i pritiskanja Srbije. To je neprijateljski akt. Sve ovo što Zapad izvodi i iz Crne Gore, BiH i sa Kosova jeste neprijateljski akt prema Srbiji. Najveća noćna mora na Kosovu jeste da se ostane bez naroda na Kosovu i da kroz mnogobrojna hapšenja, razne terorističke akcije i kroz razne vrste pritisaka koji se prave,  dođe do daljeg iseljavanja Srba sa KiM.

Istina je nepovoljna situacija za sve narode Balkana

Jedni su pretvoreni u sluge, a drugi u mete. Srpski narod je u ovom slučaju meta jer mu se pripisuje sve ono što se odigrava na Ukrajinskom frontu. I dalje se Srbi nazivaju „malim Rusima“ a Kosovo je nesmetano danas centar organizovanog kriminala, trgovine drogom i trgovine ljudima, a istovremrno i snažan simbol terorističke prijetnje. Ono se dubinski i strateški rasrbljava, desrbizuje i dehristijanizuje, obesmišljava pred istorijom. Zato je, između ostalog, „Kurtijev teror“ u stvari i zlobno likovanje nad porazom Srbije i porazom istorije te veličanje pobjede plemenske svjesti koja je na tom prostoru došla u kasno osmansko doba, kaže Galijašević.

Nato, Bondstil, Britanci, Amerikanci i NJemci su garanti tog negativnog, tog agresivnog procesa koji je uperen protiv Srbije. Istovremeno, teror nad Srbima služi za odvlačenje pažnje od agresivnog pohoda Britanaca i Amerikanaca na Republiku Srpsku.

Da se ukloni politički i fizički Milorad Dodik, zatim da se oslabi Željka Cvijanović, Član Predsjedništva BiH, da se oduzme imovina Republike Srpske i poništi njen ustavni i zakonski okvir. Zato, tzv. Kurtijev teror, nam skreće pažnju i obmanjuje nas, da se na Kosovu dešava nešto novo a to nije tačno, samo se proces razaranja Srbije i srpskog uticaja na Balkanu nastavlja. Dok je Dodiku ugrožen život a Republici Srpskoj ugrožen opstanak, zaključuje Galijašević.

1. SEPTEMBAR JE ROK! Putin zahteva ovo kao prioritet

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA