Najnovije

KIDANJE NA SVIM LINIJAMA FRONTA: Od Zaporožja preko Makarovke do Pjatihatkija

Ruske specijalne snage likvidirale su ukrajinsku diverzantsku grupu u zaporoškom pravcu, rekao je Sputnjiku izvor u bezbednosnim strukturama.
Raketni sistemi (Foto: Skrinšot)

Raketni sistemi (Foto: Skrinšot)

„Naši momci su preciznim udarom pogodili grupu ukrajinske vojske koja se okupila u šumi. Najverovatnije su hteli da napadnu naše uporište, ali smo ih pronašli i likvidirali“, rekao je izvor. On je dodao da se sve događalo tokom noći, a ukrajinska vojska je htela da iskoristi efekat iznenađenja.

Odredi ruske vojne grupe „Istok“ su u južnodonjeckom pravcu presekli kretanje Oružanih snaga Ukrajine prema Makarovki, saopštio je načelnik pres-centra grupe „Istok“ Oleg Čehov.

„Vatrom iz artiljerije uništeni su samohodni artiljerijski uređaj 'Gvozdika' u Velikoj Novoselki, dve minobacačke jedinice ukrajinske vojske na području Makarovke i severno od Pavlovke, pikap s nacionalistima istočno od poljoprivrednog imanja 'Oktobar', oklopno vozilo s ljudstvom na područku Rovnopolja i haubica 'Msta-B' u Privoljnom“, rekao je Čehov.

Jurišnici ruske vojne grupacije „Istok“ porazili su desetak ukrajinskih položaja na području naselja Pjatihatki u Zaporoškom pravcu, rekao je načelnik pres-centra te grupacije Oleg Čehov.

Prema njegovim rečima, tokom proteklog dana protivničke snage nisu bile aktivne u zaporoškom pravcu, već su se bavile izviđanjem i pokušavale da pregrupišu snage.

Pročitajte OVDE o borbama kod Kleščejevke

Izvor: Sputnjik / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA