Najnovije

BIO JE SAVETNIK ZELENSKOM: Predlaže hitnu "podelu" Ukrajine

Aleksej Arestovič, bivši savetnik Volodimira Zelenskog, izjavio je da bi Ukrajina mogla biti podeljena po uzoru na Nemačku, gde bi petina teritorija ostala Rusiji, dok bi ostatak pristupio NATO savezu.
Arestovič je rekao da bi Kijevu bilo potrebno da Rusiji prepusti petinu teritorije kako bi ostatak zemlje pristupio NATO savezu. O tome je govorio u intervjuu sa novinarkom Julijom Latininom.

- Mi zadržavamo 80% teritorije. Taj preostali deo Ukrajine postaje član NATO saveza. Mogu reći da je to superistorijska šansa - izjavio je Arestovič.

Bivši savetnik Zelenskog je pretpostavio da bi se Ukrajina mogla podeliti po uzoru na Nemačku, kada je podeljena na dve države nakon poraza Trećeg rajha 1945. godine.

U februaru ove godine, Arestovič nije isključio ni varijantu „dve Koreje“ nakon prekida rata u Ukrajini.

- Konflikt se može završiti na način koji Kijev ne očekuje i možda neće uspeti da povrati svoju teritoriju - rekao je tada Arestovič.

On takođe najavljuje veliko iznenađenje nakon neuspele kontraofanzive.

- Šta će se dogoditi sa društvom koje je imalo prevelika očekivanja? Ovo „proleće“ neispunjenih očekivanja tako će nas udariti po moralu i svemu ostalom, da ćemo se prosto iznenaditi - predviđao je on.

Arestovič kaže da Kijev nema dovoljno vojnika ni opreme za pobedu protiv Rusije.

- Za uspeh Kijevu je potrebno 400.000 idealno obučenih vojnika sa oružjem NATO-a, što mi nemamo niti ćemo u narednoj godini imati. Zapadu preostaje da „kreira Južnu Koreju sa garancijama - rekao je on .

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je odbacio mogućnost predaje teritorije radi mirnog rešenja. Moskva sa druge strane, insistira na priznanju „novih teritorija“ od strane Kijeva.

KLANICA KOD DONJECKA - Rusi unakazili ukrajinsku vojsku brojevi jezivi (BROJKE)

Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA