Najnovije

BRITANSKA SLUŽBA "BUŠI" PO SRBIJI? Jasni dokazi šta rade mesecima

SPC je decenijama kost u grlu zapadnim arhitektama novog poretka na Balkanu i pritisci da se ona uruši, što iznutra, kadrovskim kombinatorikama, što obezvlašćivanjem i marginalizacijom, neprestani su.

Nemačka i Velika Britanija su često spominjane kao zapadne administracije koje štite i podstiču Kurtija na radikalizaciju, iako mu, na prvi pogled, stižu usaglašene javne kritike od strane Kvinte. 

Te dve zemlje se izdvajaju, piše Nebojša Čović u "Politici", zbog neskrivenih simpatija i neuravnoteženih izjava njihovih političara i mreže albanskih lobista u tim zemljama, kojima je podsticana dalja eskalacija prema Srbima.

Ako je iko imao sumnju, Ališa Kerns, ambicionzna torijevska poslanica i albanski lobista u britanskom parlamentu, raspršila je te sumnje, navodi se u tekstu, uz pitanje, zbog čega Kernsova doliva ulje na vatru, te zašto su na njenoj meti zdravstveni sistem i SPC?

KRITIČNO U UKRAJINI - GORI I KIJEV! Odjekuju eksplozije Rusi od noćas ne staju

Čović podseća da je ona ušla u politiku kao "projekat Borisa DŽonsona, kao predstavnik izborne jedinice u kojoj nikad nije živela", ali mu je prva zabila nož u leđa kad je osetila da mu se ljulja fotelja. 

Slučaj "preambiciozne" poslanice koja se otela kontroli nije izolovan, kaže autor i dodaje da je britanska veza, koja vodi do njihovih vojnih obaveštajnih struktura, isplela mrežu i oko samog vrha albanskih političara u Prištini.

Kurti je 2021. imenovao Britanku Elizabet Godving za političku savetnicu za pitanja zajednice, koja bi trebalo da profiliše njegov odnos prema svim nealbanskim zajednicama na KiM, uključujući srpsku. 

U njenoj romansiranoj biografiji, opisuje se kao "humanitarka, književnica i novinarka Bi-Bi-Sija" koja živi na KiM od 2006. NJen poslovni partner je Robert Vilton, bivši službenik britanskog Ministarstva odbrane, koji je svojevremeno bio savetnik premijera tzv. Kosova, a sada je "britansko-kosovski pisac".

GORI ODESA - ČEKA NAS VRELA NOĆ: Ruska osveta za Krimski most tek počinje (VIDEO)

"SPC je decenijama kost u grlu zapadnim arhitektama novog poretka na Balkanu i pritisci da se ona uruši, što iznutra, kadrovskim kombinatorikama, što obezvlašćivanjem i marginalizacijom, neprestani su", navodi se u tekstu, uz opasku da takvi globalni napadi ne postoje kada je u pitanju Katolička crkva. 

Ističe se da je činjenica da samo postojanje drevnih manastira i verske baštine potkopava lažni narativ o okupacionom prisustvu, a ne autohtonosti srpskog stanovništva, države i kulture na KiM.

"Bezobzirnost kolektivnog Zapada u pokušaju zaustavljanja geopolitičkih promena u svetu poslednjih godinu i po dana postavlja nove granice u obračunu s pravoslavnim crkvama koje se smatraju katalizatorom homogenosti naroda i otpora zapadnom propagandnom narativu", navodi se.

Očigledan je pokušaj Kernsove da ukrajinskim modelom - istim lažima i navodnim subverzivnom delovanju SPC, što kroz "šverc oružja", što kroz "obaveštajni rad" - legalizuje i opravda napade na srpske svetinje i hapšenja srpskog sveštenstva, kao što se to radi u slučaju Ukrajinske pravoslavne crkve. 

UKRAJINCI KREĆU DA PANIČE! Čeka se naređenje za start najvećeg napada Rusije

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA