Najnovije

KRAJ PRIGOŽINOVE MEDIJSKE IMPERIJE: Svi sajtovi i projekti prestali sa radom

Medijska imperija osnivača Vagnerove grupe i vlasnika kompanije Konkord Jevgenija Prigožina doživela je svoj kraj.

Jevgenij Prigožin (Foto: Telegram)

Urednik Federalne novinske agencije (RIA FAN) Jevgenij Zubarev je izjavio da se medijska grupa '’Patriot'’, koju finansira Jevgenij Prigožin, gasi, ali nije naveo razloge.

Ruski mediji su takođe javili da je u petak Državna služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor blokirala medije povezane sa Prigožinom bez detaljnijeg objašnjenja.

Najistaknutiji resurs u medijskoj grupi '’Patriot'’ je svakako sajt i novinska agencija RIA FAN, koji je sarađivao sa mnogim ratnim reporterima iz Rusije i Sveta, među kojima je najčuveniji Aleksandar Sladkov.

Sajt je svakodnevno od početka ruske vojne intervencije objavljivao nove mape borbenih dejstava u Ukrajini, kao i mišljenja stručnjaka iz raznih oblasti na tazličite teme. Takođe je bilo vesti iz celog sveta, a naročito sa afričkog kontinenta, gde je Vagnerova grupa godinama angažovana za uspostavljanje reda u više zemalja.

Uvidom portala Dnevne novine Pravda u sajt RIA FAN, postalo je jasno da su novosti na tom resursu prestale da se objavljuju 29. juna.

Medijska imperija

Jevgenij Prigožin je osim medijske grupe '’Patriot'’ finansirao '’Asocijaciju novinara u borbi za mir'’ (Assotiation Journalisten in Kampf um den Frieden), u kojoj su bili novinari iz raznih zemalja, a pres sekretar tog udruženja je bio novinar iz Srbije, kojeg nećemo imenovati iz bezbednosnih razloga.

Ova asocijacija je registrovana u Berlinu, a članovi su bili istaknuti novinari i politikolozi iz raznih zemalja.

Ta asocijacija se bavila razmenom novinarskih materijala među svojim članovima i objavljivanjem istih, kao i organizovanjem konferencija u više evropskih prestonica, gde su dodeljivani grantovi za najbolje članke i projekte.

Pod Prigožinovim patronatom je radio i projekat '’Materijalni dokazi'’ (Material Evidence), koji je okupljao ratne reportere, fotografe i snimatelje, sakupljao dokaze o ratnim zločinima u Abganistanu, Iraku, Siriji i Donbasu, a zatim ih prezentovao na izložbama širom sveta.

Više o Prigožinu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA