Najnovije

POSLAT PAPI "PRAZNIH RUKU": Vatikan udario u zidine Kremlja

Vatikan (Foto: Jutjub)

Vatikan (Foto: Jutjub)

Vatikan još nema „plan koji bi mogao da pomogne otpočinjanju pregovora” o Ukrajini, ali je fokusiran „na humanitarne inicijative i zaštitu života nevinih ljudi”, saopštio je papski izaslanik za ukrajinsko pitanje kardinal Mateo Zupi, koji je ove nedelje posetio Moskvu.

"Pod rukovodstvom pape Franje i zajedno sa njim u narednim danima, razmotrićemo ono što smo čuli (u Moskvi). Zato još nemamo plan koji bi mogao da olakša početak pregovora. Veoma smo zainteresovani za humanitarno pitanje i zaštitu života nevinih ljudi“, citira njegove reči list Il Resto del Karlino.

„Ne postoji ni mirovni plan, niti posredovanje, postoji velika želja da se zaustavi nasilje“, dodao je arhijerej.

Kardinal je bio u poseti Moskvi 28-29. juna. On se sastao sa Patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom, pomoćnikom predsednika Ruske Federacije za spoljne poslove Jurijem Ušakovim i komesarom za prava deteta pri predsedniku Ruske Federacije Marijom LJvovom-Belovom.

Kako je saopšteno u pres-službi Svete stolice, svrha kardinalovog putovanja bila je „da da humanitarni doprinos traženju izlaza iz trenutne tragične situacije u cilju postizanja pravednog mira“.

Ranije je kardinal Zupi posetio Kijev, gde se sastao sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim i verskim zvaničnicima.

Pročitajte OVDE više o ukrajinskom prodoru u Zaporožju

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA