Najnovije

RAZDOR U NATO: Šolc potvrdio - bez raketa za napad na Rusiju!

BERLIN - Nemački kancelar, Olaf Šolc, izjavio je medijima da Nemačka ne želi da isporuči Kijevu rakete velikog dometa koje je moguće iskoristiti za napad na Rusiju.
Šolc ne veruje saveznicima (Foto: Jutjub)

Šolc ne veruje saveznicima (Foto: Jutjub)

Ovo svedoči o ogromnom nepoverenju i strahu koji Berlin ima od jednostranih poteza Kijeva, odnosno, od “Pentagon” krila NATO alijanse koje ipak vodi glavnu reč u Ukrajini i ima kontrolu nad Zelenskim.

Sasvim je jasno da Nemci vide Zelenskog kao nekoga ko bi mogao da sprovodi svoje tajne planove što veće eskalacije sukoba i uvlačenja NATO alijanse u direktni rat sa Rusijom.

Paralelno, ovakva izjava i stav Nemačke prvenstveno svedoči o nepoverenju između članica NATO-a i neslozi koja vlada u vrhu NATO alijanse, iako se sve članice i svi lideri trude da pokažu jedinstvo u odnosu na “ukrajinsko pitanje”.

Šolc je ovo izjavio kao odgovor na pitanje o mogućnosti dostavljanja ukrajinskoj armiji raketa velikog dometa Taurus.

Već neko vreme se spekuliše u medijima i političkim krugovima da li će Kijevu biti dostavljene rakete velikog dometa, a Zelenski je tražio nekoliko tipova raketa od najmanje 300 kilometara dometa. Šolc je sada jasno potvrdio da Nemačka neće dostavljati rakete tog tipa ukrajinskog armiji.

NATO Samit u Viljnusu, koji se održava 11. i 12. jula, sudeći po ovakvim izjavama, doneće neke nove momente koji bi dodatno mogli protresti svetsku političku scenu, ali gotovo sigurno je da će predstojeći samit pokazati sve veći razdor u NATO alijansi.

Podsećamo, da je i mađarski lider, Viktor Orban, javno i zvanično istupio protiv novog paketa pomoći EU za Ukrajinu, oštro pri tome konstantno kritikujući politiku EU naspram Ukrajine.

Gotovo svi analitičari su složni, a i stanje na frontu govori o pojačanim aktivnostima Ukrajine, da će uslediti teški udari ukrajinske armije i angažovanje svih snaga sa ciljem postizanja tzv. “rezultata”, odnosno, nanošenja teških gubitaka i svojevrsnog “poraza” ruskoj armiji uoči NATO Samita u Viljnusu, jer je to Kijevu od strane Zapada isporučeno kao uslov za “pozivnicu za članstvo u NATO”.

Pročitajte OVDE upozorenje komandanta grupe Vostok ruske armije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA