Najnovije

SAVET SVOME NARODU: Bežite iz Ukrajine, tek će da bude strašno!

UKRAJINA - Stanovnici Ukrajine trebalo bi da napuste zemlju do kraja leta, rekao je Oleg Soskin, poznat kao savetnik bivšeg ukrajinskog premijera Leonida Kučme, na svom Jutjub blogu.
Divljanje neonacističkih grupa ulicama Kijeva (Foto: Jutjub)

Divljanje neonacističkih grupa ulicama Kijeva (Foto: Jutjub)

„Ništa dobro se neće desiti. Sada je leto pred nama - prilagodite se. Leto će brzo proći, jesen će biti strašna”, rekao je on.

Soskin je dodao da Oružane snage Ukrajine neće uspeti u kontraofanzivi, jer „nemaju čime da napadnu” – nema aviona, nema raketa, nema kasetnih punjenja, čak ni jurišnih dronova.

Prema rečima političara, Zelenski treba da potpiše sporazum o prekidu vatre sa Rusijom, zaključi primirje i počne da priprema Ukrajinu za nove predsedničke izbore.

Podsećamo, 4. juna počela je ukrajinska kontraofanziva, dugo obećavana od strane kijevskog režima, u pravcu južnog Donjecka, Zaporožja i Artjomovska. Ukrajinska komanda je bacila u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Međutim, oni trpe velike gubitke i za to vreme nisu postigli uspeh ni u jednom pravcu, sem privremenih osvajanja određenih pozicija koje veoma brzo opet izgube.

Sam Zelenski je priznao da kontra-ofanziva ne ide planiranom brzinom i da postoje problemi, izjavivši da bi kontra-ofanziva bila uspešnija kada bi NATO alijansa ustupila vojnu tehniku potrebnu za snažnije napade.

U NATO alijansi nema složnosti po pitanju davanja Kijevu jačeg naoružanja, a nemački kancelar, Olaf Šolc, javno je potvrdio da neće isporučiti Kijevu rakete Taurus.

Pročitajte OVDE o razdoru u NATO alijansi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA