Najnovije

PAKAO SOLEDARSKOG PRAVCA: Svi putevi vode u Bahmut (MAPA SUKOBA)

DONBAS - Na severoistoku Bahmuta, posle višednevnih neprekidnih napada iz Razdolovke, situacija se stabilizovala. To što su jedinice 10. gardijske brigade Oružanih snaga Ukrajine mogle da zauzmu već su ponovo zauzeli ruski borci, objavljuju vojni korespondenti blog mreže Kont.
Rat je pakao na zemlji (Foto: Jutjub)

Rat je pakao na zemlji (Foto: Jutjub)

Već drugi dan nema neprijateljskih naleta na ovom sektoru – ne prestaju samo artiljerijski udari. Istovremeno, artiljerci Oružanih snaga Ruske Federacije vode aktivnu protivbaterijsku borbu: danas je uništen jedan od topova Oružanih snaga Ukrajine.

(MAPA SUKOBA NA SOLEDARSKOM PRAVCU)

Glavni događaji u poslednja dva dana odvijali su se oko Berhovke i rezervoara. Vojni korespondent Rakun iz Hersona izveštava da neprijateljske jedinice pokušavaju da se probiju železnicom južno od rezervoara.

Kao i u drugim oblastima, ukrajinska komanda koristi taktiku malih pešadijskih grupa, čiji je zadatak da se učvrste u šumskom pojasu, bez obzira na gubitke. Trenutno Oružane snage Ukrajine ne evakuišu ni ranjene, tvrde izvori mreže Kont.

Juče je neprijatelj uspeo da se probije do sela, ali su borci Oružanih snaga RF uspeli da povrate izgubljene položaje. Sama uporišta u toj oblasti menjaju ruke, ali je situacija generalno pod kontrolom.

Ukrajinske jedinice vrše i napade na položaje 137. puka 106. vazdušno-desantne divizije kod Soledara uz podršku visokoprecizne artiljerije, uključujući i MLRS HIMARS, sa kojih pokušavaju da gađaju pozadinske ciljeve.

Slični napadi se dešavaju na jugu na liniji Kleščejevka-Kurdjumovka. Male jurišne grupe kombinovanih ukrajinskih brigada pokušavaju da zauzmu važna uporišta i visove kako bi nastavili da pokrivaju Bahmut.

Pročitajte OVDE više o razdoru u NATO alijansi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA