Najnovije

UDAR NA SVIM PRAVCIMA: Ukrajina nadire - Rusi oborili Su-25!

ROSTOV NA DONU - Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o situaciji na frontovima Severnog vojnog okruga tokom proteklog dana kaže da su Oružane snage Ukrajine tokom dana nastavile sa pokušajima ofanzivnih dejstava na Donjeckom, Krasnolimanskom i Južno-Donjeckom pravcu.
Tenkovi u akciji (Foto: Jutjub)

Tenkovi u akciji (Foto: Jutjub)

Na Donjeckom pravcu uspešno je odbijeno 11 neprijateljskih napada u oblastima naselja Artemovsk, Vodjanoe, Novobahmutovka, Severnoje, Pervomajskoe i Marinka (DNR).

U vazdušnim udarima uništeno je do 360 ukrajinskih boraca, 6 tenkova, 8 borbenih vozila pešadije, 5 vozila, top M119 (SAD), samohodne topove „Krab“ (Poljska), kao i samohodne topove „Gvozdika“, artiljerijska vatra i TOS.

U okruzima naselja Seversk i Grigorovka uništena su skladišta municije 92. mehanizovane i 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Na Krasnolimanskom pravcu odbijena su tri napada jedinica 95. vazdušno-jurišne i 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, i to u rejonima naselja Torskoe (DNR), Červona Dibrova i Nevskoe (LNR). Poražene gomile ljudstva i tehnike neprijatelja u oblastima naselja Terni, Grigorovka (DNR) i Červona Dibrova (LNR).

Na području sela Kuzmino (LNR) obustavljeno je delovanje ukrajinske DRG. Tokom dana uništeno je do 95 ukrajinskih militanata, 1 tenk, 2 borbena vozila pešadije, 1 borbeno oklopno vozilo, 1 kamionet i 2 haubice D-30.

U pravcu jug-Donjeck, odbijen je neprijateljski napad u oblasti sela ​​Nikolskoj (DNR).

Na Vremevskom brdu u oblasti naselja Rovnopolj (DNR) uništena je ukrajinska DRG.

Na zaporoškom pravcu, operativno-taktička avijacija grupe trupa Vostok izvela je snažan napad i izazvala velike gubitke ljudstva i tehnike jedinica 33. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima sela Zaporožje, naselja Pjatihatki i Mirnoj.

Neprijateljski gubici na ovim prostorima su 150 poginulih i ranjenih ukrajinskih boraca, 1 tenk, 2 borbena vozila pešadije, 2 oklopna vozila, 3 vozila i jednu haubicu FH70.

U pravcu Kupjanska odbijena su 2 neprijateljska napada u oblasti ​​naselja Novoselovskoj (LNR).

U okruzima naselja Novomlinsk, Dvurečnaja, Sinkovka, Berestovoj i Novoselovskoj (LNR) naneta je požarna šteta grupama ljudstva i tehnike 14. i 37. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Na području sela Stelmahovka (LNR) zaustavljene su aktivnosti ukrajinske DRG. Neprijateljski gubici iznosili su 40 ukrajinskih boraca, 1 borbeno oklopno vozilo, 2 kamioneta, kao i haubicu D-20.

Na području sela Kislovka, uništena su 2 skladišta municije jedinica 103. TerO brigade.

Na hersonskom pravcu završeno je uništavanje jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje su se iskrcale na Antonovsko ostrvo kod Antonovskog mosta.

Kao posledica vatrene štete, uništeno je do 20 ukrajinskih militanata, 2 vozila i 2 haubice M777 (SAD).

Avijacija, raketne trupe i artiljerija Oružanih snaga Rusije su tokom dana pobedile 79 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvu i vojnoj tehnici u 108 okruga.

U Harkovskoj oblasti, mesta istovara na železničkim stanicama, u oblastima sela Balakleja i Čuhujev, našla se na udaru vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine upućenih iz centralnih i zapadnih regiona Ukrajine. U okruzima naselja Aleksandro-Šultino, Razdolovka i Vesele (DNR) pogođena su komandna mesta 28. i 54. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi PVO u oblasti naselja Novoandrejevka, Zaporoška oblast, oborili su jurišni avion Su-25 Oružanih snaga Ukrajine, a presretnute su i 4 granate HIMARS MLRS, 1 antiradarska raketa HARM, dok je uništeno 14 ukrajinskih bespilotnih letelica.

Pročitajte OVDE više o udarima Ukrajine u Zaporoškoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA