Najnovije

VAGNER GRUPA: I na Kosovu smo pravili haos!?

RUSIJA / BELORUSIJA - Grupa Vagner je posebnim saopštenjem skrenula pažnju javnosti na nalepnice sa oznakama Vagnera koje se pojavljuju na ulicama u Francuskoj, a usled eskalacije nemira u ovoj državi, nazivajući celu stvar "Vagner histerijom".
Prigožin i Vagnerovci (Foto: Jutjub)

Prigožin i Vagnerovci (Foto: Jutjub)

Nije prva godina da zapadne zemlje pate od Vagnerove histerije, s obzirom na to da su pronašle novu horor priču za domaćeg potrošača, što je svojevremeno bio KGB – sada je to „Vagner grupa“, kaže se u saopštenju i navodi da su, između ostalog, i Srbi sa protesta na Kosovu i Metohiji takođe bili prozivani da su “vagnerovci”.

Nedavno, tokom nemira u Srbiji / Kosovu, vlasti su Srbe koje protestuju videle kao „vagnerovce“. Oni su navodno blokirali puteve i vršili neke vrste racije.

Sada, neki zapadni analitičari i politički posmatrači, kao deo nereda koji su zahvatili celu Francusku, takođe vide „vagnerovce” kao odgovorne za sve nevolje u svetu.

Oni se pozivaju na to da u francuskoj “Legiji stranaca” ima mnogo Rusa, uključujući „vagnerovce”, kao i obrnuto – veterani „Legije” koji govore ruski služili su u „Vagneru”, između ostalog navodi Grupa Vagner u svojoj objavi.

Nismo mogli da ne primetimo da su nedavno na ulicama Pariza počele da se pojavljuju nalepnice sa amblemom Vagner grupe. Optužbe su uglavnom da su „vagnerovci” podstrekači gomile, koja bi onda pomalo trebalo da zauzme zgrade vlasti.

“Ne... ne može biti.”, poručuju Vagnerovci na kraju.

Pročitajte OVDE o mogućem novom ratu u Evropi

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA