Najnovije

ZVANIČNO POTVRDILI AMERIKANCI: U Kramatorsku ubijen američki marinac (VIDEO)

LOS ANĐELES - Američka tv stanica CBS, zvanično je potvrdila i objavila informaciju da je u nedavnom raketnom udaru ruske armije na Kramatorsk ubijen veteran američke mornarice, bivši pripadnik tzv. US Marine Corps, odnosno, u slengu rečeno - američki marinac.
Poginuli američki marinac (Foto: Skrinšot)

Poginuli američki marinac (Foto: Skrinšot)

On je u Ukrajinu došao pre godinu i tri meseca i aktivno se borio na prvim linijama fronta, braneći Ukrajinu od ruske agresije i invazije, kažu u prilogu ove američke tv stanice.

Reč je o Janu Frenku Tortoričiju, rođenom u Lejk Forest, koji je u Ukrajini, prema navodima ovog medija, bio angažovan u ukrajinskoj armiji kao dobrovoljac.

On je imao slobodne dane i ručao je u tom hotelu kada je došlo do raketnog udara, rekla je njegova familija tv stanici CBS.

U prilogu se navodi da je pored ovog američkog marinca u hotelu poginulo još 11 ljudi, kao i da je njih 60 ranjeno.

Podsećamo, ruska armija je imala informaciju da se jedan od hotela u Kramatorsku koristi kao privremena dislocirana baza ukrajinske armije, te da je u tom hotelu planiran sastanak oficira ukrajinske armije sa pripadnicima stranih vojski koji su u Ukrajini kao instruktori, dobrovoljci ili plaćenici-ugovorci. Izvršen je raketni udar preciznim naoružanjem, saopštilo je ministarstvo odbrane RF, navodeći da je ubijen veliki broj ukrajinskih oficira, dva ukrajinska generala, te oko 20 stranih plaćenika.

Pogledajte tv prilog CBS-a:

 

Pročitajte OVDE o upozorenju komandanta grupe Vostok armije RF

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA