Najnovije

HRVATI: Ispali smo „njonje“ zbog Šešelja

To što je hrvatska delegacija demonstrativno prekinula posetu Srbiji pošto je lider SRS-a Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu i njih nazivao pogrdnim imenima u Hrvatskoj je dočekano „na nož“! Hrvati su to doživeli kao veliku sramotu i podvijanje repa! Hrvatski mediji su čak predsednika Sabora Gorana Jandrokovića nazvali „njonjom“ koji je podvio rep i pobegao!

Šešelj (Foto: Jutjub)

Mediji, ali i građani Hrvatske i dalje bruje o diplomatskom skandalu izazvanom gaženjem zastave sa šahovnicom od strane Vojislava Šešelja i psovkama upućenim na račun diplomata iz Zagreba. Hrvatski mediji potez Jandrokovića, ali i članova delegacije nazivaju sramnim i kukavičkim.
- NJonjo (Jandroković) imao je priliku da zajedno sa srpskim ministrom spoljnih poslova osudi Šešeljev potez pred javnošću. Mogao je naterati zvaničnike Srbije da mu se izvinjavaju kao što se Kolinda Grabar Kitarović izvinjavala Aleksandru Vučiću usred Zagreba - piše jedan hrvatski portal.
- Možemo li zamisliti ozbiljne državnike, poput američkih i nemačkih, kako beže kada neko protestuje zbog njihovih poseta ili pali zastavu SAD. Očigledno je da Hrvatska ne vodi ozbiljnu spoljnu politiku - zaključuju na jednom hrvatskom portalu.
Ugledni hrvatski analitičar Žarko Puhovski izjavio je da je ustavno nedopustivo to što je šef Sabora Gordan Jandroković odluku da hrvatska parlamentarna delegacija prekine zvaničnu posetu Beogradu doneo nakon konsultacija sa premijerom Andrejom Plenkovićem.
Puhovski je primetio i da takvih incidenata, kao što je paljenje zastava i slično, ima pri gotovo svakoj državnoj poseti.

Šešelj: Solidan efekat incidenta 

Lider SRS-a Vojislav Šešelj je dan posle incidenta sa hrvatskom zastavom u Skupštini Srbije rekao da će i dalje „pljuvati, gaziti i paliti zastavu hrvatske ustaške države“, ali je glavna tema pres-konferencije bila da li se to zaista dogodilo, jer niko od novinara to nije video.
- E, ovo je prava zavera. Ja hoću novi sudski postupak, a vi kažete - nije se desilo. Ne znam šta da vam odgovorim. Zašto bih izmislio? Da li mi baš svi novinari ne veruju? Ima li neko da veruje? - pitao je Šešelj. Srbija neće uskoro u EU. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Miting u Hrtkovcima biće održan!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA