Najnovije

UKRAJINCI U ŽESTOKOM NALETU: Pokušavaju da preseku rusku odbranu na spoju Zaporožja i DNR-a, cilj preseći koridor ka Krimu

Ukrajinska ofanziva na spoju Zaporožje i DNR ne prestaje, Kijev sanja da se probije autoputem T-08-15 preko Staromajorskog do Staromlinovke i dalje, kako bi presekao rusku odbranu na južnodonjeckom sektoru fronta i pokušaju da preseku kopnenu komunikaciju sa Krimom u Mariupoljskom pravcu.

Ukrajinci ovde nedeljama ne prestaju da sa artiljerijskom vatrom, ravnajući sela sa zemljom, pokušavajući da probije rusku odbranu.

Ruski izvori javili su danas da postoji mogućnost da Ukrajici preuzmu kontrolu nad Staromjerskom i Urožajnom. Taj radni izveštaj, snimak i mapu pogledajte OVDE.

Nakon artiljerijske pripreme, 35. brigada marinaca Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku Snaga za specijalne operacije (SSO), napada iz Makarovke, proširujući zonu kontrole u ​​severnom delu Staromjerskog.

Prilikom odbijanja napada, ruski vojnici su uništili nekoliko oklopnih vozila NATO-a i do jednog neprijateljskog voda. Snimak jednog takvog napada iz ugla ukrajinskog tenkiste pogledajte OVDE.

Ruska artiljerija nastavlja da pokriva deo sela gde neprijatelj deluje.

Oružane snage Ukrajine takođe izvode masovnu haubičku vatru.

Takođe, sve ovo vreme, Ukrajinci nastoje da napreduju u blizini susednih naselja Prijutnoje i Urožajnoje, masovno koristeći artiljeriju. Ruski izviđači, pešadija i marinci drže front ovde, odbijajući brojne napade.

Na Urožajnoje, Ukrajinci napadaju u malim jurišnim grupama, pokušavajući da se probiju i pogodi bok.

Teške borbe na ovim prostorima se nastavljaju.

Ukrajinci na zaporoškom frontu od zore napadali po NATO-standardima i – opet poraz

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA