Najnovije

VRHUNAC UKRAJINSKE KONTRAOFANZIVE: Ruski poslanik pod vatrom ukrajinske vojske u Bahmutu

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je dostigla vrhunac, rekao je u intervjuu za Parlamentskaju gazetu poslanik Državne dume Aleksandar Borodaj, koji se našao pod vatrom tokom putovanja u Artjomovsk (Bahmut).

Ukrajinska artiljerija (Foto: flickr)

„Neprijateljska kontraofanziva je u punom jeku – duboko se varaju oni koji kažu da je završena. Štaviše, nažalost, neprijatelj se sada udaljio od prakse korišćenja bataljonskih taktičkih grupa i sve više koristi taktičke grupe četa i vodova“, rekao je poslanik.

On je dodao da ukrajinska vojska vrši pritisak na rusku odbranu na različitim mestima i pokušava da je probije u jednom od pravaca. Oružane snage Ukrajine nemaju problema sa oružjem i municijom, ali već postoje znaci da njihove tehničke rezerve počinju da se završavaju, rekao je Borodaj.

Prethodno je NJujork tajms objavio da su Oružane snage Ukrajine započele ključnu fazu kontraofanzive. List navodi da će se glavni prodor desiti u južnom delu Zaporoške oblasti.

Ukrajinska kontraofanziva počela je početkom juna. Potom je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, govoreći o delovanju Oružanih snaga Ukrajine, smatrao da je tok kontraofanzive bio iznenađenje za zapadne zemlje, pošto su političari „pobožno verovali u genijalnost svojih instruktora, svemoć neograničenog testa i moć hvaljene NATO tehnologije“.

Zauzvrat, ruski predsednik Vladimir Putin je, ocenjujući akcije Ukrajine, rekao da protivofanziva ukrajinskih snaga nije bila uspešna. Ofanzivi Kijeva ne pomaže ni snabdevanje oružjem iz drugih zemalja i strani plaćenici i savetnici, smatra ruski lider.

Odgovor Moskve haškom tribunalu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA