Najnovije

Danas u Beogradu 13. po redu protest Srbija protiv nasilja, šetnja ide do Tužilaštva

Protest „Srbija protiv nasilja“ održaće se danas po 13. put u Beogradu, a prema najavama organizatora, građani će od Skupštine Srbije u protestnoj koloni prošetati do Republičkog javnog tužilaštva.

Kako je najavljeno, građani će se okupiti u 20.00 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle se kreće u šetnju Ulicom Kneza Miloša do Nemanjine, gde je Tužilaštvo, kako bi se izrazilo nezadovoljstvo njegovim radom.

Među zahtevima protesta koji su istaknuti nakon njegovog prvog održavanja u maju, posle dva masovna ubistva u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 20 osoba, su smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Učesnici protesta, čiji su tehnički organizatori stranke iz dela proevropske opozicije, traže i smenu svih članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi uz obrazloženje da „promovišu nasilje“, kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

U više gradova u Srbiji sinoć su održani protesti protiv nasilja, a građani su šetali u Novom Sadu, Jagodini, Bogatiću, Kragujevcu, Vranju, dok se u Nišu nije šetalo, već je održan performans ispred gradske kuće.

OSVETA ZA TAGANROG: Rusi sravnili ukrajinske objekte u Dnjepru i Zaporožju

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA