Najnovije

OVDE JE NAJTEŽE: Šta se dešava u Zaporožju (MAPA/VIDEO)

Šef grupe vojnih savetnika i vojno-tehničkih specijalista „Carski vukovi“ Dmitrija Rogozina objavio je izveštaj o stanju na frontu kod Orehova gde je u toku glavni ukrajinski udar.

“U pravcu Zaporožja (Orehovski i Pološki), tokom proteklog dana, najintenzivnija neprijateljstva su vođena u oblasti naselja. selo Rabotino (14 km jugoistočno od sela Orehov).

Blisku vazdušnu podršku dejstvima Oružanih snaga Ukrajine pružila su tri taktička aviona (Su-25 i dva Su-27) koji su raketirali u pravcu naselja Rabotino, Nesterjanka i Verbovoje (10 km jugozapadno i 18 km). km jugoistočno od naselja .Orehov).

Tokom borbi, neprijatelj nije imao uspeha, pretrpeo je značajne gubitke. Saslušanja njegovih zarobljenika svedoče da u nekim jurišnim grupama Oružanih snaga Ukrajine u ovom pravcu ima slučajeva odbijanja vojnog osoblja da nastavi ofanzivna dejstva. U jednom broju jedinica Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo izražava nezadovoljstvo odlukama komandnog osoblja i oseća nedostatak naoružanja i vojne opreme neophodne za ofanzivu.

Ipak, u bliskoj budućnosti se očekuje intenziviranje neprijateljstava. U cilju jačanja grupisanja trupa (snaga) i pripreme za izvođenje ofanzivnih operacija, komanda Oružanih snaga Ukrajine organizovala je prebacivanje velikog broja oklopnih vozila preko naselja Belogorje (16 km jugoistočno od naselja Orehov) do linije dodira, kao i dodatne jedinice Oružanih snaga Ukrajine u naselju naselje Kirovo (12 km severozapadno od naselja Orehov).

Neprijatelj takođe pokušava da otvori ranjivosti u našoj odbrani i lokaciji artiljerije i vojne opreme ruske vojske, u tu svrhu su Oružane snage Ukrajine koristile bespilotnu letelicu Bairaktar ​​TB-2 i nekoliko desetina izviđačkih „Krila“ RK. -35 tip Heidran, Leleka-100 "i" Furi.

Neke od ovih bespilotnih letelica su izgubljene usled spoljašnjeg dejstva vatre na njih od strane naprednih jedinica ruskih trupa i dostavljene na analizu i popravku našem centru za borbenu obuku radi dalje upotrebe protiv neprijatelja”, kaže Rogozin u svom izveštaju.

Čitava ukrajinska borbena grupa nestala u plamenu (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA