Najnovije

Veliko nezadovoljstvo ukrajinskih jedinica, zbog teških gubitaka žele da napuste položaje

Aleksandar Hodakovski, zamenik načelnika Nacionalne garde RUsije - odeljenja za DNR, komandant legendarnog bataljona Vostok i milicioner prvog talasa, govorio je za portal RusVesna o trenutnom stanju stvari na frontu.

„Na hersonskom pravcu, neprijatelj ne odustaje od ideje da se učvrsti na našoj obali i stvori odskočnu dasku za dalji razvoj uspeha – do sada je sve bilo neuspešno.

Ukrajinci trpe gubitke na Donjeckom pravcu – ima informacija o nezadovoljstvu u nizu neprijateljskih jedinica koje su pretrpele nepopravljivu štetu i koje su na ivici da bez dozvole napuste svoje položaje.

U pravcu Velike Novoselovke, neprijatelj se učvršćuje u Staromjerskom, pokušavajući da poboljša svoju poziciju, ali uspeh je lokalne prirode i oseća se da neprijatelj ne postavlja strateške ciljeve u ovom pravcu – kaže Hodakovski.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci imaju velike ambicije samo na zaporoškom pravdu gde koncentrišu svoje maksimalne napore.

- Aktivnom upotrebom avijacije, neprijatelj je pokušao da probije našu odbranu u rejonu naselja Rabotino - odbrana stoji, zadatak neprijatelj nije izvršio. Ali, očigledno, uprkos značajnim gubicima i odbijanju jednog broja jedinica da učestvuju u ofanzivnim operacijama, Ukrajinci će nastaviti da napadaju naše položaje u nadi da ćemo pokleknuti.

Sada je izuzetno važno da neprijatelj da bar neki rezultat kako bi podgrejao hladni interes Zapada za podršku Ukrajini“, kaže Hodakovski.

UKRAJINCI PRVI PUT STIGLI DO ZMAJEVIH ZUBA U ZAPOROŽJU: Pogledajte kako testiraju ruske odbrambene linije - dalje od rovova nisu mogli

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA