Najnovije

NATO IMA PORUKU ZA RUSIJU: Naši sateliti znaju vaša utvrđenja biće proboja

Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga pokazala se teškom zbog mina i drugih prepreka, ali oprez ukrajinskih snaga je ispravan, rekao je danas najviši vojni zvaničnik NATO-a.

- Kontraofanziva je teška - rekao je admiral Rob Bauer, holandski oficir koji je predsednik vojnog odbora NATO-a.

- Ne treba misliti da je ovo lagan korak. To nikada neće tako biti - rekao je novinarima u sedištu NATO-a u Briselu. Ukrajinske snage suočavaju se sa odbrambenim preprekama, ponekad dubokim i do 30 kilometara, dok pokušavaju da probiju ruske linije - rekao je Bauer pozivajući se na istorijsko poređenje kako bi izneo svoje stajalište.

„Ovo je vrlo, vrlo teško vreme za njih“

RUSI IH "GRUVAJU" NA SVE STRANE: Puca tehnika - "leopardi" ostaju ukopani

- Videli smo u Normandiji u Drugom svetskom ratu da je saveznicima trebalo sedam, osam, devet nedelja da stvarno probiju odbrambene linije Nemaca. Stoga nije iznenađenje da to ne ide brzo - istakao je Bauer. Satelitske slike koje je Rojters pregledao u aprilu pokazuju da je Rusija izgradila opsežne utvrde, rovove, barijere za vozila i druge prepreke kako bi usporila bilo kakvo ukrajinsko napredovanje.

OGLASIO SE VISOKI NATO OFICIR: Veliko upozorenje za ceo svet i...

Bauerovi su stavovi slični onima od načelnika Zajedničkog štaba američke vojske Marka Mileja, koji je u petak rekao da će kontraofanziva biti vrlo teška, vrlo duga i „vrlo, vrlo krvava”. Bauer je istakao da su ukrajinske snage u pravu kada oprezno postupaju kako bi se izbegli teški gubici dok ispituju moguće tačke proboja.

- Izuzetno je teško u ovakvom tipu operacije. Mislim da je način na koji to rade za pohvalu - istakao je. Smatra da ukrajinske snage ne treba pritiskati i kritikovati jer se ne deluju brže.

- Ovo je vrlo, vrlo teško vreme za njih - rekao je Bauer.

BEŽITE SA PLAŽE: Ukrajinci spremaju napad na Krim i najavljuju "oluju" (VIDEO)

Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA