Najnovije

ŠTA SU TO RUSI POGODILI? Bitna zgrada odletela u vazduh

Da li Severna Koreja pomaže ratne napore Moskve

Ruska vojska saopštila je da je pogodila komandni centar ukrajinske vojske u Dnjepru, na istoku Ukrajine, gde je u raketnom napadu na stambenu zgradu povređeno devet ljudi.

„Ruske oružane snage pogodile su visoko preciznim oružjem komandni centar ukrajinskih snaga u Dnjepru. Meta je pogođena, cilj napada postignut”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Predsednik regionalnog saveta Dnjepropetrovska Mikola Lukašuk saopštio je preko „telegrama” da niko nije živeo u pogođenom stambenom kompleksu. Kako javljaju mediji, reč je o tek izgrađenoj zgradi.

EKSPLOZIJA DIGLA CELU MOSKVU NA NOGE: LJudi su u panici, reakcije vrlo loše (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je objavio da je zgrada ukrajinske službe bezbednosti u Dnjepru takođe pogođena u ruskom udaru, javlja AFP.

Zelenski je, inače, juče posetio vojsku i na jednoj od najaktivnijih tački fronta kako bi im čestitao praznik Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine. Na fotografijama koje je Zelenski objavio na društvenoj mreži „Iks”, ranije poznatoj kao „Tviter”, vidi se da se sastao sa vojnicima i da gleda u mape u slabo osvetljenom prostoru, bez prozora, sa betonskim zidovima, javlja Rojters.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane RF, ruska vojska nastavlja „ofanzivne operacije” u regionu Kupjanska na severoistoku Ukrajine, gde Moskva tvrdi da je napredovala. Kijev je saopštio da ukrajinske odbrambene snage nastavljaju da zadržavaju ofanzivna dejstva ruskih snaga na istoku zemlje i da napreduju na jugu, prenosi Tanjug. Dodaje se da ukrajinske snage nastavljaju ofanzivu na pravcu Melitopolja i Berdjanska.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da SAD smatraju da je ruski ministar odbrane otišao u Severnu Koreju da obezbedi isporuke oružja.

PREDALA SE 101. PVO BRIGRADA! Pojavili se snimci njihove predaje i reakcija Rusa (VIDEO)

„Vidimo da Rusija očajnički traži podršku, oružje, svuda gde može da ih nađe”, dodao je Blinken.

On je rekao da to čine sa Severnom Korejom, sa Iranom koji je dao Rusiji brojne dronove. Šojgu je predvodio rusku delegaciju koja je boravila u Pjongjangu na svečanostima povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata.

I Ukrajinska vojska je koristila u borbama protiv Rusije severnokorejske rakete koje su, kako prenosi „Fajnenšel tajms”, „prijateljske zemlje” zaplenile sa nekog broda. Ukrajinsko ministarstvo odbrane je sugerisalo da je oružje zaplenjeno od Rusije, navodi list. Severna Koreja i Rusija poriču da su vršene isporuke oružja, ali ukrajinski vojnici prikazali su severnokorejsko naoružanje zaplenjeno kod Bahmuta.

„Vagnerovci” uz granicu Poljske

Grupa od sto vojnika iz ruske privatne vojne kompanije „Vagner” približila se beloruskom gradu Grodno, blizu granice sa Poljskom, izjavio je juče poljski premijer Mateuš Moravjecki. „Situacija postaje sve opasnija... Najverovatnije će oni („vagnerovci”) biti prerušeni u beloruske graničare i pomoći ilegalnim migrantima da dođu na poljsku teritoriju i destabilizuju Poljsku”, rekao je Moravjecki, a preneo je Tanjug.

ZA NEPUNI DAN UŽASNI BROJEVI - Preko 700 vojnika ukrajinske vojske izbačeno iz stroja (BROJKE)

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA