Najnovije

MILOVOM SAVETNIKU ZAPLENJENA IMOVINA: Ovo je tek početak borbe protiv Milove kriminalne hobotnice!

Milov pajtos ostaje bez zaleđine! Bivšem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću, koji je uhapšen zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je navodno zajedno sa bivšim predsednikom Milom Đukanovićem krijumčarila cigarete, oduzeta je imovina! Milov saradnik ostaje bez stana i garaže, a sumnja se da je ovo tek početak borbe protiv Milove kriminalne hobotnice!

Ceo Balkan bio je šokiran kada su u Žabljaku stavljene lisice bivšem savetniku Mila Đukanovića za odbranu i bezbednost. Sa Veljovićem je uhapšen i Mujo Nikočević, koji je hapšen i osuđivan više puta. Zatim su lisice stavljene i Nikoli Mrkiću, bratu Aleksandra Mrkića, koji je u bekstvu.

Veljović i još trojica muškaraca bliska crnogorskim klanovima pala su zbog šverca cigareta, a sumnja se da je reč o biznisu u kojem je s kavačkim klanom decenijama učestvovao Đukanović.

- Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću naredbom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) blokiran je stambeni prostor površine 135 kvadrata i garaža od 11 kvadrata u Podgorici. Zabrana raspolaganja nepokretnostima upisana je 28. jula, po naredbi SDT-a izdatoj dva dana ranije - navode crnogorski mediji, a kako saznajemo, naredbom SDT-a blokirana je i gotovo kompletna imovina odbeglog Aleksandra Mrkića:

- NJemu je privremeno oduzet stambeni prostor, jednosoban stan od 18 kvadrata, poslovni prostor od 55 kvadrata i stambena porodična zgrada. Mediji navode i da je Mrkiću stavljena zabrana raspolaganja nekretninama i imanjem u Sutomoru, zemljištem u mestu Grbe u Danilovgradu, nepokretnostima u Kolašinu, Mojkovcu, nekretninama, zemljištem i poslovnim prostorima u Podgorici - navodi izvor.

Prema pisanju crnogorskih medija, Nikočević se dovodi u vezi sa škaljarskim klanom, dok su se braća Mrkić našla na meti istražnih organa još pre jedne decenije, kada je pretresen njihov hangar u Donjoj Gorici.

- Nikola Mrkić je uhapšen dok je Aleksandar u bekstvu i navodno se nalazi na drugom kontinentu. Lisice na ruke stavljene su i Petru Lazoviću službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, i mnogim drugim policijskim službenicima, što bivšim, što sadašnjim. Sumnja se da su svi oni deo kriminalne hobotnice koja je omogućavala Milu Đukanoviću  da nesmetano švercuje cigaretama i tako sebe učini jednim od najbogatijih ljudi na Starom kontinentu - kaže naš sagovornik.

Inače, Veljović se sumnjiči da je poverljive informacije odavao Mrkiću, ali i Radoju Zviceru.  

Kolona oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine probila se do glavne linije odbrane kod Orehova

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA