Najnovije

RUSIJA I BELORUSIJA IMAJU PORUKU ZA AMERIKU - Nekima se uopšte ne dopada u ovom momentu

Poruka je jasna.

Hipotetičko povlačenje ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja sa teritorije Belorusije biće moguće samo ako Sjedinjene Države i NATO odustanu od destruktivnog kursa smišljenog podrivanja bezbednosti Rusije i Belorusije, izjavio je Aleksej Poliščuk, direktor drugog odeljenja za zemlje Zajednice nezavisnih država u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

KAKVA ŠAMARČINA STIŽE IZ MAĐARSKE - Veliko "Ne" za ulazak ove zemlje u NATO

Poliščuk je za RIA Novosti rekao da to podrazumeva potpuno povlačenje celokupnog američkog nuklearnog naoružanja na teritoriju SAD, uz eliminisanje odgovarajuće infrastrukture u Evropi.

„Odmah želim da napomenem da je razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja na teritoriji Belorusije bio odgovor na dugogodišnju destabilizujuću nuklearnu politiku NATO-a i Vašingtona, kao i na suštinske promene koje su se u poslednje vreme desile u ključnim oblastima evropske bezbednosti”, rekao je Poliščuk.

Dodao je da je ta, kako je naveo, „prinudna mera odvraćanja” osmišljena da osigura Savez država Rusije i Belorusije, koja ima zajednički odbrambeni prostor.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u martu da su se Moskva i Minsk saglasili da razmeste taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.

PUTIN SE SPREMA ZA MNOGO VEĆI RAT: Zapad već kreće da paniči žestoko...

U junu je predsednik Rusije saopštio da je, u skladu sa belorusko-ruskim planovima, na teritoriju Belorusije stigao prvi kontingent ruskog taktičkog nuklearnog oružja, a da će ti planovi biti u potpunosti sprovedeni do kraja godine, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA