Najnovije

Ruski kontranapad kod Staromajorskog (MAPE)

Na sektoru Ugledar, Oružane snage Ruske Federacije su izvršile kontranapad kod Staromajorskog i povratile niz izgubljenih položaja.

Rusi su artiljerijom gađali položaje Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Novodarovka, Volno Polje, Makarovka i Blagodatno. Ukrajinske trupe su tukle Urožaйno i Novodonjeck.

Na Donjeckom frontu, ruske jedinice, potpomognute artiljerijom, ponovo su izvele jurišne operacije na Marijinku. Nema uspeha. Oružane snage Rusije napale su ukrajinske položaje u Elizavetovki, Pervomajskom, Karlovci, Severnom (naselje zapadno od Avdejevke), Avdejevki, Novokalinovu i Družbi.

Ukrajinske snage su granatirale Donjeck i Gorlovku. 

U pravcu Bahmuta, ukrajinske trupe su uz podršku artiljerije izvele jurišne operacije u oblasti Kleščejevke. Ruske jedinice su držale svoje položaje.

Oružane snage RF gađale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Beloj Gori, Ivanovskom, Časovom Jaru, Bogdanovki, Orehovo-Vasiljevki, Vasjukovki, Spornoj i Verhnekamenskom. Ukrajinska artiljerija gađala je Kurdjumovku, Andrejevku i Bahmut. 

U pravcu Luganska, ruske trupe su ponovo postale aktivnije u oblasti Belogorovke. Uz podršku artiljerije, pokušali su da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine sa jugoistoka. Oružane snage RF su napale i oblast Novoegorovke kako bi još jednom proširile svoje uporište na levoj obali reke Žerebec.

Ruska artiljerija je radila na ukrajinskim jedinicama u Nevskom, Kupjansku, Berestovu, Kislovki, Zapadnom, Dvurečnoj i Topolama. 

Kolona oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine probila se do glavne linije odbrane kod Orehova

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA