Najnovije

SPREMA SE VELIKI UDAR NA RUSIJU - Britanci obučavaju čak 2.000 komandosa

Izvor britanskog ministarstva odbrane rekao je da je naglasak bio na korišćenju agilne taktike NATO-a da pomogne ukrajinskim trupama da „oblikuju bojni prostor“ pre nego što udare u srce neprijatelja.

Britanske trupe obučavaju elitnu ukrajinsku brigadu komandosa koja se navodno sprema da povrati Krim pre Božića. Inače, Britanija je već obučila 18.000 ukrajinskih pešaka, a 60 vojnika sa fronta završilo je kurs za vođe odreda britanske vojske.

Više od 2.000 vojnika stiglo je na udaljenu lokaciju u Dartmuru da učestvuje u specijalnim vežbama. Ovo tvrdi britanski Sandej Ekspres, pozivajući se na neimenovane izvore iz britanskog Ministarstva odbrane.

Izvori navode da će komandosi činiti vrh invazije, dok će druge jedinice istovremeno napasti ruske položaje.

Operacija će, kako se navodi, uključivati vazdušne i morske udare, dok će oklopne jedinice probiti odbranu prema planu uz pomoć novih zaliha raketa dugog dometa isporučenih iz zapadnih zemalja.

Obuka se inače izvodi u bazi u Devonu, koja je zatvorena za sve ostale vojne jedinice i građane. Vežbu, koja uključuje napade noću, nadgledaju britanski marinci.- Operacija ponovnog zauzimanja Krima predstavljaće višestruke napade na ruske snage. Možemo da ih obučimo u našoj taktici i da im pokažemo kako da koriste opremu, ali uspeh će doći iz sopstvene sposobnosti Ukrajine da se brzo prilagodi i savlada izazove – rekao je izvor.

PODRHTAVA PLANETA: Skandal koji dolazi iz Kijeva je prebolestan

Vojni ekspert Kir DŽajls smatra da je malo verovatno da će blickrig doneti rezultate ukoliko ruske snage ne budu potpuno slomljene.

- Ako se napadi na Kerčki most nastave i pruga preseče, a to se poklopi sa ofanzivom koja preti u drugim pravcima, to mora da utiče na rusko držanje Krima - navodi DŽajls.

PUTIN SE SPREMA ZA MNOGO VEĆI RAT: Zapad već kreće da paniči žestoko...

Inače, Britanija je već obučila 18.000 ukrajinskih pešaka. Još 60 vojnika sa fronta završilo je kurs za vođe odreda britanske vojske koji im omogućava da se vrate u Ukrajinu i nastave da služe kao komandanti ključnih jedinica ili komandanti trupa.

POLJSKA ŽESTOKO PROVOCIRA! Izazvaće bes Lukašneka

Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA