Najnovije

SVE SE MENJA VELIKOM BRZINOM - Vremjevski sektor, stanje od 15.00 časova 31.07.2023 (MAPA)

Sve se brzo menja.

Uprkos izjavama o vraćanju kontrole nad Staromajorskoe ruskim trupama, situacija izgleda nešto drugačije. Od sela praktično ništa nije ostalo, a u njemu nema gde da se sakrije.

Zbog toga je fizički teško kontrolisati Staromajorskoe ne samo za ruske jedinice, već i za ukrajinske formacije, koje su čak nedavno izvršile izviđanje područja u potrazi za mestima za opremanje uporišta.

Sada ruske trupe izvode pozicioni napad uz artiljerijsku podršku, pokušavajući da isteraju neprijatelja iz sela. Međutim, samo Staromajorskoe je zapravo u sivoj zoni.

POPADALI UKRAJINCI! Rusi ih pohapsili pa bacili na zemlju (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine i dalje šalju male grupe da obezbede to područje. Jedna od njih je bila pod vatrom, pokušali su da ih evakuišu sa dva borbena oklopna vozila, na koje su artiljerci odmah dejstvovali.

Takođe, ruske jedinice vode intenzivnu protivbaterijsku borbu. DV Voin izveštava o uništenju dve ukrajinske haubice D-20 u okolini Zelenog Polja.

PODRHTAVA PLANETA: Skandal koji dolazi iz Kijeva je prebolestan

Istovremeno, ukrajinske formacije će narednih dana ponovo krenuti u ofanzivu i, verovatno, na širi front. Sada se u Temirovci, Novopolju i Bolšoj Novoselki aktivno formiraju jurišne grupe iz borbeno spremnih jedinica 36. i 37. pešadijskog puka.

Izvor: Vostok.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA