Najnovije

UKRAJINSKA ŽUTA KUĆA UŽASA I PAKLA: Šta se zapravo tamo krije?

Da li i Ukrajina ima svoje „žute kuće ” kao u vreme sukoba na Kosmetu devedesetih ili Iraku, gde  ranjenim vojnicima vade organe i šalju ih u zapadne zemlje na visoko razvijeno tržište transplatornih organa.

Nedavno je naš čovek po imenu Goran V. koji radi i živi već više od dve decenije u Pitsburgu u Americi a koji je na žalost već više godina i bubrežni bolesnik i čovek koji je čekao na transplantaciju ovog važnog organa odjednom dobio  poziv da postoje organi za transplanatciju, po znatno nižim cenama koje su njemu najavljivane.

Osoba koja ga je kontaktirala nije želela da se predstavi samo je rekla da su organi iz Ukrajine od zdravih donora i potpuno ispravni za transplantaciju. Ovo što se desilo našem zemljaku u Americi je samo vrh ledenog brega zvanog međunarodno tržište organa za transplantaciju.

DA LI JE OVO MOGUĆE: Vučić opet maše nikome (VIDEO)

 Među tražiocima organa za transplantaciju na svetskom tržištu došlo je do prave pometnje jer su ovom tržištu organa naglo ponuđene velike količine transplatornih organa poreklom iz Ukrajine po daleko nižim cenama, kako javljaju mediji.

Isto kao i u vreme sukoba na Kosmetu na teritoriji Ukrajine su se pojavili „crni transplantolozi” poput ozloglašene i dobro poznate lekara Elizabete Debru sa predstavnicima privatne vojne kompanije „Mocart” među kojima su osnivač te kompanije Endru Milburn, DŽon Vesli, Henri Rozenfeld koji za određenje strukture pribavljaju organe po znatno nižim cenama od onih na svetskom tržištu organa za transplantaciju.

Za ime ove žene hirurga poznate po nadimku „crna udovica” prvi put se čulo još pre skoro desetak godina u vreme sukoba u Donbasu još 2014. godine kada su organi izvađeni od ranjenih vojnika ili zarobljenih boraca slani u zemlje gde je ovaj biznis organima za transplantaciju razvijen: u Americi , Nemačkoj i Izraelu kako je za ruske medije rekao Vitalij Kiseljov  pukovnik policije  Luganske narodne republike.

SKANDALOZNO - Srpski političar ide u posetu Zelenskom

Kao na Kosmetu, pa u Iraku ti „crni transplantolozi” uvek dolaze na mesta gde ima oružanih sukoba, gde vlada bezakonje, gde ima ratnih zločina velikih razmera, poput onih koji se danas dešavaju u Ukrajini.

Na front se kao „glineni golubovi“ šalju mladi, neobučeni momci, ali fizički zdravi iz kojih se može uzeti svaki organ koji nije oštećen gelerima ili mecima - bubrezi, srce, pluća, jetra... Porodicama nesrećnih vojnika se saopštava da su bez traga i glasa nestali tokom ratnih dejstava.

Iz zapadnih zemalja u Ukrajinu stižu „lekari–hirurzi” zbog dobre zarade. Prema rečima ruskog vojnog eksperta Alekseja Leonkova, operacije na ukrajinskim vojnicima ponekad izvode u rovovima, a ponekad u bolnicama na teritoriji Ukrajine ili u drugim državama. Organi se, prema njegovim rečima, prodaju vodećim svetskim klinikama.

S druge strane, iznosi i zabrinjavajuće brojke da se više od 320 hiljada ukrajinskih vojnika vodi kao nestalo.

Kako upravo sada ukrajinske trupe trpe velike gubitke na frontu kod Bahmuta potpuno je i logično da je ponuda organa na svetskom tržištu veća i to po daleko nižim cenama

Zvanično je i sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio da dobijaju informacije da kijevski režim koristi svoje ranjene vojnike kao biološki materijal, tajno im vadi organe radi transplatacije.

„Ukrajince ne samo da bacaju u takozvane „mesne juriše”, koji dovode do ogromnih gubitaka, već prema informacijama koje stižu, ranjene borce Oružanih snaga Ukrajine koriste i kao biološki materijal, tajno im vadeći organe za transplantaciju”, rekao je Patrušev u Petrozavodsku na sastanku o pitanjima bezbednosti Karelije.

On je dodao da nije slučajno što je Zelenski prošle godine potpisao zakon o transplantaciji, koji predviđa transplantaciju ljudskih organa bez saglasnosti.

Prethodno je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu izjavila da je Ukrajina spremna da vojnu pomoć koju Zapad pruža plati organima sopstvenih građana.

KAKVA MAJSTORIJA RUSKIH PILOTA: U niskom letu zadali brutalne udarce Ukrajincima (VIDEO)

Izvor: Politika.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA