Najnovije

AMERIČKI "NJUZVIK" OTKRIVA: CIA je "treća strana" - tajno naoružava Kijev

SAD - Uticajni američki list NJuzvik je objavio, pozivajući se na svoje neimenovane izvore iz obaveštajnih krugova SAD-a, da CIA aktivno učestvuje u ratu u Ukrajini.
CIA, snajka, CIA (Foto: Vikipedija)

CIA, snajka, CIA (Foto: Vikipedija)

Prema tumačenju tog lista, svojim učešćem CIA ne narušava obećanje administracije DŽo Bajdena da američka vojska neće učestvovati u ukrajinskom ratu.

NJuzvik piše da su CIA službenici konstantno aktivni i prisutni na teritoriji Ukrajine, kao i da su njihove aktivnosti strogo regulisane i ograničene, a da je posebno broj ovih CIA agenata ograničen.

Istraživanje američkog lista pokazuje da njihovi zadaci uključuju rad sa oružjem i komunikaciju sa ukrajinskim specijalnim službama.

CIA nadgleda i koordinira programe američke vojne pomoći Kijevu, a koji se drže u tajnosti.

Takođe, NJuzvik navodi da CIA ne radi samo na pomoći Ukrajini koja podrazumeva prenošenje obaveštajnih podataka Ukrajincima, nego da CIA aktivno pokušava da otkrije “prave planove, kako ruskog lidera Vladimira Putina, tako i ukrajinskog lidera, Volodimira Zelenskog”.

NJuzvik je objavljivanjem ovih saznanja nezvanično potvrdio da je Amerika ipak “treća strana” u ukrajinskom ratu, kao i možda još važnije, da sprovodi programe tajnog naoružavanja ukrajinske armije.

Pročitajte OVDE čega se Klintonova plaši ukoliko Tramp pobedi na predstojećim izborima

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA