Najnovije

GAŽENJE U PREKO 100 OKRUGA: Rusi likvidirali više stotina Ukrajinaca - ceo front gori!

ROSTOV NA DONU - Ruska armija nastavlja da sprovodi specijalnu vojnu operaciju, izveštava Ministarstvo odbrane RF i tvrdi da armija Rusije uspešno deluje na glavnim sektorima fronta.
Ka-52 (Foto: Jutjub)

Ka-52 (Foto: Jutjub)

Oružane snage Ukrajine su tokom dana nastavile sa pokušajima ofanzivnih operacija na Donjeckom, Krasnolimanskom, Južno-Donjeckom i Zaporoškom pravcu.

Na Donjeckom pravcu uspešno je odbijeno devet neprijateljskih napada u oblastima naselja Belogorovka, Pervomajskoe, Severnoje, Nevelskoe i Krasnogorovka. U oblasti grada Artemovska, DNR je porazila tri koncentracije ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Tokom dana je uništeno do 290 ukrajinskih militanata, tri tenka, borbena vozila pešadije, pet automobila, tri pikapa, samohodne topove Gvozdika, dve haubice D-30 i jedna Msta-B.

Na području naselja Nevelskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno je terensko skladište municije 109. teroodbrambene brigade Ukrajine.

Dva napada jurišnih grupa 63. i 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine odbijena su na Krasnolimanskom pravcu u rejonima sela Makeevka i Červona Dibrova.

Tokom dana, gubici neprijatelja na ovom pravcu iznosili su više od 90 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, tri borbena oklopna vozila, tri kamioneta, samohodne topove Krab (Poljska), samohodne topove „Akacija“ i dva D- 30 haubica.

U pravcu jug – Donjeck, pet napada Oružanih snaga Ukrajine odbijeno je u pravcu naselja Staromajorskoe i Harvest.

U okruzima sela Makarovka i Prijutnoje pogođene su koncentracije neprijateljskog ljudstva, navodi ministarstvo odbrane RF. Na području sela Ugledar, ukrajinska DRG je uništena.

Na pravcu Zaporožja odbijen je napad jedinica 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Žerebjanki. U okruzima naselja Preobraženka i Mala Tokmačka u Zaporoškoj oblasti pogođena su vazdušnim udarima grupe ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

U okruzima naselja Lugovskoje, Marfopolj i Mirnoje u Zaporoškoj oblasti obustavljene su aktivnosti tri ukrajinske DRG.

Ministarstvo odbrane RF tvrdi da ukupni gubici vojske Ukrajine, u zadnjih 24 sata, na ovim prostorima iznosili su preko 300 boraca, dva borbena vozila pešadije, dva borbena oklopna vozila, tri vozila, dve haubice Msta-B, dve haubice D-20, 2 samohodna topa Akatsia, kao i samohodne topove Krab (Poljska) .

Na kupjanskom pravcu, operativno-taktička i vojna avijacija, artiljerija grupe trupa „Zapad“ gađala je ljudstvo i tehniku jedinica 14. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Novomlinsk, Dvurečnaja, Sinkovka i Timkovka. Uništeno je do 20 ukrajinskih militanata, jedan oklopni transporter i dva automobila.

Na području naselja Golubovka, oblast Harkova, uništena je radarska stanica AN/TPK-50 (SAD).

U pravcu Hersona, u toku dana je uništeno do 60 ukrajinskih militanata, četiri vozila, tri haubice M777 (SAD), dve stanice za elektronsko ratovanje Bukovel i kontrolni centar UAV.

Avijacija, raketne trupe i artiljerija Oružanih snaga Rusije su tokom dana pobedili 79 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 109 okruga.

U okruzima naselja Družkovka i Maksimovka uništena su skladišta municije i vojno-tehničke imovine Oružanih snaga Ukrajine.

Na području naselja Razdolovka uništeno je komandno mesto 115. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi PVO su tokom proteklog dana presreli šest granata HIMARS MLRS, te uništili šest ukrajinskih bespilotnih letelica.

Pročitajte OVDE šta tvrdi Zelenski povodom moguće nuklearne katastrofe

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA