Najnovije

KLEŠČEJEVKA OSLOBOĐENA: Grupa Jug bombardovala i razbila Ukrajince - Pušilin potvrdio (VIDEO)

KLEŠČEJEVKA - Selo Kleščejevka, na pravcu Soledara i Bahmuta, oslobođeno je i pod potpunom kontrolom ruske armije, a o tome je javnost izvestio Denis Pušilin, predsednik DNR.
Ka-52 (Foto: Jutjub)

Ka-52 (Foto: Jutjub)

Od juče ujutro, ukrajinska armija je vršila žestoke napade na ovom potezu, jer je Kleščejevka strateški bitno selo zbog svoje nadmorske visine koja omogućava odlične artiljerijske udare naspram Artjemovska (Bahmuta).

Celu noć su vođene žestoke borbe i dolazilo je do određenih povlačenja ruskih jedinica, pa je neki period ovo selo bilo tzv. “siva zona”, ali je povraćeno pod kontrolu Rusije.

„Kleščejevka je juče bila veoma ozbiljno raspršena, ali je u stvari situacija tamo uvek napeta. Sa bokova uvek znamo da neprijatelj hoće da se nekako rehabilituje, a oni uopšte svakodnevno koriste po nekoliko desetina pokušaja. Kleščejevka im je povoljan položaj, prilika je da napreduju dalje, pa su se dovoljno približili, ali su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije sve uradili kompetentno.”, kaže Pušilin, prenosi RusVesna.

“Juče sam pozvao komandu, tamo je sve pod kontrolom. Cela Kleščejevka je pod našom kontrolom“, kaže prvi čovek DNR.

Jedinice grupe „Jug“ uspešno su odbile napade jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Soledar-Artjomovsk, Avdejev i Marijsk. Oružane sile Ukrajine su pretprele značajne gubitke u ljudstvu i tehnici.

Avijacija Južnog vojnog okruga izvela je raketno-bombarske udare na akumulaciju snaga Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Kleščejevke, vođena raketa Mi-35 uništila je oklopni transporter neprijatelja.

Tokom kontrabaterijske borbe, artiljerija je na vatrenim položajima Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela uništila 2 haubice D-20, samohodne topove M777 i 2 minobacača. Gađani su naselje Serebrianka, Kontroverzno, Svetlogorsk.

U rejonu Družkovke uništene su i samohodne topove Pancir kuća-2000, haubica D-30 u blizini naselja. Tornado-S pogodila je skladište municije u gradu Družkovka.

Pogledajte snimke i materijale ministarstva odbrane RF:

 

 

Pogledajte OVDE kako Zelenski traži od NATO preventivne nuklearne udare po Rusiji

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA