Najnovije

OVO JE DETALJAN PLAN - DANAS NOVI PROTEST U BEOGRADU: Maršuta, mesto okupljanja

U znak solidarnosti sa časnim policajcima održaće se i deseti protest „Srbija protiv nasilja“, koji će zbog vrućina početi u subotu u 19 časova. Tehnički organizatori protesta pozvali su građane da se okupe ispred Skupštine Srbije, nakon čega će se Takovskom i Cvijićevom ulicom uputiti do Uprave policije u Bulevaru despota Stefana.

Novi protest "Srbija protiv nasilja" biće održan ove subote u Beogradu, ispred Narodne skupštine.

Deseti protest počeće sat vremena kasnije nego prethodnih nedelja zbog vrućina. Nakon okupljanja građani će prošetati Takovskom i Cvijićevom ulicom do Policijske uprave u Bulevaru despota Stefana („29. novembar”), a tokom šetnje će se zaustaviti ispred zgrade RTS-a.

Predstavnici opozicije, koji su tehnički organizatori protesta, kažu da ovim činom žele da "iskažu solidarnost sa časnim policajcima, jer su bili spremni da se usude tamo gde mnogi nisu".

- Nema organizovanog kriminala koji nije vezan za državu. Umesto da dobiju odlikovanja, oni bivaju proganjani. Ne smemo dozvoliti da ih tama proguta. Kao što to nismo dozvolili u slučaju Aleksandra Obradovića, nećemo dozvoliti ni u njihovom slučaju. Pozivamo građane da zajedno siđemo i podržimo inspektore Mitića i Milenkovića – rekao je narodni poslanik i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Narodna poslanica Marinika Tepić i potpredsednica Stranke slobode i pravde pojasnila je da je razlog odlaska u policijsku upravu 29. novembra to što je tri dana nakon protesta, u utorak, svedočenje u sudskom postupku povodom „Jovanjica“ aferu treba da nastavi inspektor Dejan Mitić, kojeg je zajedno sa načelnikom Slobodanom Milenkovićem inkriminisao ministar nadležan za njih.

Pozivaju se građani da se 11. jula okupe ispred Specijalnog suda gde će biti nastavljeno suđenje zbog afere "Jovanjica". Prema njenim rečima, opozicija smatra da sve oči javnosti treba da budu uprte u njih i da će, ako im se nešto desi, biti odgovorni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i cela Vlada.

AMERIČKI PUKOVNIK UPOZORAVA SVE I MOLI: Putin će doći na granicu sa Rumunijom i Poljskom

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA