Najnovije

OVO JE PORUKA ZA NATO! Rusi „Avangardom“ razneli kasarnu za obuku u Lavovu

Jasna poruka.

Oružane snage Rusije tukle su krstarećim raketama ukrajinsku vojnu akademiju u Lavovu, na čijem parkingu su se nalazila oklopna vozila zapadne proizvodnje, uključujući, veoma verovatno, britanske tenkove Čelendžer.

Istovremeno su gađale i pogodile i internate i kasarne u njenom sastavu u kojima je bilo oko 800 ukrajinskih vojnika i plaćenika iz zapadnih centara za obuku.

Ruski vojni izvori navode da je tim udarima naneta „značajna šteta strateškim rezervama neprijatelja“.

Ovo je bio najveći ruski napad na vojne ciljeve u Lavovu i na zapadu Ukrajine.

Simptomatično: pogođena zgrada Akademije kopnenih snaga Ukrajine se nalazi u ulici Heroja Majdana.

Epicentar eksplozija bio je u tehnoparku koji se takođe nalazi „u krugu akademije“, a u njemu navodno radi do 27.000 ljudi.

Ruski vojni ekspert Vladimir Gundarov je posebnu pažnju posvetio činjenici da su ovog puta ruske trupe koristile specijalne rakete za uništavanje vojnih objekata u dubokoj pozadini Ukrajine:

„Korišćene su najverovatnije usavršene krstareće rakete „Kalibar“.

I ne jedna ili dve. Snaga eksplozija je bila prosto neverovatna – kaže Vladimir Gundarov. Nisu uništene samo zgrade akademije, već i parkinzi sa vojnom opremom, skladišta goriva, kasarne, hosteli. Ako su korišćeni „Kalibri“ – onda su to bile modernizovane rakete tog tipa sa vanredno jakim eksplozivnim punjenjem.

Jer. Vlasti Lavova tvrde da je razoreno i oštećeno trideset objekata! To je ceo gradski kvart.

„Ne možemo ništa da uradimo“ – U Kijevu demoralisani ruskom taktikom

– Lavovska akademija je i u sovjetsko vreme imala poseban fakultet za strance. Živeli su u hostelu, koji je bio u neposrednoj blizini fabrike Lvovpribor. Danas je na njenom mestu inovacioni tehno-park (Innovation IT Park LvivTechCity U/C). Obim razaranja i činjenica da Ukrajinci nisu pokazali ni jednu našu oborenu raketu ide u prilog pretpostavci da se radilo o novim „Kalibrima“, sa novom elektronikom koja raketi omogućava da zaobilazi protivničku protivvazdušnu odbranu. Međutim, u ovom slučaju bi se moglo raditi i o udaru hipersonične krstareće rakete Avangard čija bojeva glava ima razornu moć ravnu 18 tona TNT-a. Ako je to tako, onda je jedna raketa bila dovoljna da razbije akademiju u Lavovu i sve oko nje.

RUSI GA LIKVIDIRALI! Kakav plen ruske vojske (FOTO)

Gundarov zaključuje: „Ako je ovo bila upotreba Avangarda, onda je to upozorenje samitu NATO-a u Viljnusu, na kojem Poljska i Litvanija mogu dobiti dozvolu da uđu u rat na strani Ukrajine“.

STRADALA ČITAVA JEDINICA? Ukrajinskih formacija „Kraken“ spržena

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA