Najnovije

DRŽAVA NAMEĆE RIJALITI I OBOŽAVANJE NENORMALNOG: To što smo postali, nekad se lečilo!

Trebalo je da se Milan Ružić rodi ili nešto ranije, ili nešto kasnije, a rodio se u najnezgodniji čas kada se dobre knjige pomešane sa hiljadama drugih ne vide. Ali njegove se vide, pa gledamo kako on postaje veliki i u najteže vreme, i to knjigama, a ne pojavljivanjem na najgledanijim televizijama, ovo je rekao Marija Bećković o mladom spisatelju Milanu Ružiću, disidentu izopačenog sveta u kome živimo, čoveku koji je uprkos snažnom uticaja globalizma na njegovu generaciju, uspeo da sačuva davno urušena moralna načela i nastavi srpsku tradiciju svojih predaka.

Gostujući u emisiji Pravi odgovor, Ružić je izneo svoje viđenje razloga masakra koje Srbija ne pamti, uticaj globalizma koji se nameće kroz razne forme, ali i sliku protesta koji su politički obojeni.

- Nakon što su na ulice izašli uplašeni i nezadovoljni ljudi, odmah izlazi opozicija, finansira logističke stvari, slika se u prvom redu i onda vlast ima „municiju“ da definiše proteste kao političke – objasnio je pisac dodavši da opozicija neosporno želi da dođe do političkih poena putem dece koja su stradala.

- S druge strane imamo vlast koja želi da zadrži uticaj isto koristeći decu koja su stradala – zaključio je on.

Ružić je osudio potez vladajuće stranke koja je, kako kaže, napravila kontramiting mitingu protiv nasilja, odnosno protiv ubistva dece.

- Nagađa se da je taj kontramiting koštao 10 miliona evra, neka je i manje. Da je neko dao 100.000 evra da opremimo bolnice, iškolujemo kadar, taj bi ostao na vlasti deset godina sigurno, da neko u nama ne vidi glasački listić, sigurno bi promenio kolektivno mišljenje – zaključio je književnik.

U nastavku emisije Milan Ružić se dotakao rada i dela intelektualne elite iz kruga dvojke i onih koji se prodaju za kolumnu od dvesta evra, ali i onih koji gostuju u emisijama Milomira Marića. Takođe, bilo je reči o fenomenu rijaliti programa na kome država zarađuje i njegovog rodonačelnika Željka Mitrovića i njegove propagande, ali je rekao da je država ta koja nameće rijaliti i obožavanje devijacije. Kako je rekao, „to što smo postali, nekada se lečilo“.

O svemu ovome, ali i još mnoštvo tema koje se tiču društva koje tone u ambis, pogledajte deteljnije u emisiji Konflikt Jutjub kanala Pravi odgovor.

Rusi bi celu američku diviziju u Ukrajini razbili za nekoliko dana

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA